Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate acumulator Bosch


Guest dvoina

Recommended Posts

Mi-am cumparat anul trecut o masina de gaurit/insurubat Bosch PSB 10.8 V (verde), Pachetul a venit cu un singur acumulator. 

Ma gandeam anul asta sa mai cumpar un acumulator PBA 10.8 V (1600A0049P) dar pretul mi se pare destul de mare, adica e comparabil cu inca o masina.

Am gasit pe Amazon.de acumulatori (1600Z0002X) pentru Bosch GSB (albastru) la un pret acceptabil.

As vrea sa stiu daca acumulatorii sunt compatibili intre ei. La o privire pe site arata cam la fel.

 

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Doua baterii de acumulatoare sunt compatibile, daca au aceeasi tensiune la borne, aceeasi capacitate si acelasi sistem de racordare la consumatori. Problema trebuie privita insa din alt punct de vedere. Acumulatorul pe care l-ai achizitionat odata cu masina, te va tine cativa ani buni, daca exploatezi si intretii masina in mod corespunzator. Cumparand si mentinand un al doilea acumulator in stoc, el se va uza inevitabil prin descarcari si reincarcari succesive, fara a produce o energie utila. In momentul in care vei dori sa inlocuiesti scumulatorul initial (presupanem complet uzat) vei avea de fapt la dispozitie un acumulator de schimb intr-o stare de uzura destul de avansata. De aceea un acumulator nu se achizitioneaza decat atunci cand devine absolut necesar.

Link to comment

@ola_nicolas: Va multumesc pentru raspuns. 

Intr-adevar un acumulator nefolosit se deterioreaza in timp. Cel putin la cei NiCd sau NiMH e perfect adevarat cea ce spuneti. In cazul Li-Ion cred ca socarea influenteaza mai putin acumulatorul. 

Problema mea principala este daca acumulatorul se potriveste in masina din punct de vedere a formei si contactelor (tensiunea si curentul sunt in parametri seriei masinii).

Link to comment
  • 2 weeks later...

Este compatibil dar e putin de taiat la "urechile laterale de prindere" care sunt mai mari la cel pentru Bosch albastru fata de cel verde, pe urma e posibil sa nu stea chiar asa de ferm ca si cel original penru verde (nu face acel click ferm la fixare, posibil sa depinda si de indeminarea cu care se decupeaza). Eu am unul adaptat si e destul de ok, nu stiu cum se va comporta in timp, daca vor creste problemele de fixare, deocamdata nu am nici o problema deosebita.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines