Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sansui a80

vio_gl

Recommended Posts

detin un sasui a80 de mai multa vreme dar am o durere.boxele mele au 4 oameni iar ampu e pe 8.as putea face ceva sal fac sa mearga pe 4ohmi?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

5

• vio_gl

3

• q_acdc

2

• bogdan_2006

1

Top Posters In This Topic

1. nu da tare........................2. inseriezi boxele si le legi pe o iesire si iti mai faci una pe 8 ohmi (un subwoofer)pe care o legi pe cealalta iesire3. poti sa-l schimbi.............. cu altceva pe 4 ohmi....

Aia nu sint finalii lui originali. 252W i-ai calculat tu dupa suprafata sectiunii trafo? Cam mare tens de alimentare, ar trebui sa ai 100W minim pe canal, dar puterea trafo e prea mica, rezista la 50W pe canal (asta la 8 Ohmi desigur).Poti sa pui schema si aici daca nu e un secret prea mare, ne bucuram sa ajutam si pe altii.

Si totusi ai dreptate cu tensiunile alea. Am gasit schema. Schimba finalii cu unii mai puternici, de exemplu pune cite 2x2SC5200 si 2x2SA1943 pe fiecare canal, BD249C/250C nu rezista la 4 Ohmi la tensiunea aia de alimentare. Un rind de trz ii pui in locul lor pe radiator iar al doilea rind ii pui mai sus pe radiator deasupra si faci legaturile cu sirme. Rezistentele de emitor vad ca sint duble de 0,33 Ohmi/5W si daca sint tipul care cred eu ar trebui sa tina fara probleme curentul. Diodele din punte au 3A/200V, schimba-le cu unele de 6A tot la 200V minim. Mai greu e de schimbat trafo de retea, daca il lasi pe asta o sa se incinga rau cind vei da volumul tare. Il poti ajuta putin daca ii comuti primarul pe 240V.

Am pus eu Bd 249c si 250c la un Sansui5900z (8 oameni) si dupa aproximativ un sfert de ora (tinut la blana) urmarea a fost devastatoare :toimonster: ,mama lor de bd-uri (contrafacute?)

Mai degraba clasa respectiva( A,B,C) ,mai ales clasa D,E ,F .(aceste clase nici macar nu le vad in magazine)