Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
The Stressmaker

Magnetou de bricheta

Recommended Posts

Salut.O utilizare mai putin obisnuita a unui "magnetou" piezoceramic de bricheta in reparatii am folosit-o la refacerea unei sectiuni de la un afisaj pe leduri, mai vechi.Metoda e destul de simpla si eficienta:se taie pinul respectiv si se ridica de pe placa,se tine "magnetoul" in mana (avand un deget pe partea metalica),mana cealalta se pune pe pinul comun al afisajului(sau cu ajutorul unui ac tinut in acea mana) iar firul "magnetoului" se apropie la cativa mm de pinul sectiunii.Se apasa pe magnetou pana face un arc electric intre firul central al "magnetoului" si firul afisajului.M-am folosit pe mine ca rezistenta de "balast" neavand decat o incercare.Socul dat de magnetou in ledul/firul de contact e destul de puternic incat sa refaca legatura.Se lipeste firul afisajului inapoi.Testat aproximativ o ora si totul a revenit la normal.E cam neuzuala metoda (si neplacuta,tinand cont ca se simte socul) dar,testata si pe alte led-uri,a functionat.Mai putin pe acelea rusesti,vechi,cu inelul acela de tabla in interior la care timpul de functionare a fost de cateva minute.Eu presupun ca la aplicarea socului se reface legatura,prin carbonizarea epoxy-ului,intre fir si placuta de silicon a ledului.Ce parere aveti ?

Link to comment
Share on other sites

am facut ceva bani frumosi intr-o perioada cand reparam lampi halogen de puteri mari pt proiectoare si discoteci... cele mai multe rusesti 36V 400W cu un aprinzator de aragaz (tot rusesc) cu quartz doar ca pastelele de quartz erau 2 bucati la dimens unei tigari si putin mai scurte , la o apasare facea cate 5-6 descarcari imense.. si lampile erau noi si sufereau de desprinderea filamentulu de pini mai ales de la transport.. asa se pot proba multe becuri ce sufera de asta .. adica filament bun da nu merge .. cu unu mic de bricheta intre pini si unde e problema face arcu eu foloseam un traf de 12v 10A pus pe pini si faceam ma apucam de facut arcuri electrice in zona respectiva pana se suda (distantele erau mici)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines