Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bogdan

Problema HP15W+PHT408

Recommended Posts

Salut, am pus intrebarea asta si pe alte forumuri dar nu am primit inca raspuns.

 

Am o problema cu un filtru la fullrange-urile cu HP15W + PHT408. Se aud mici pocnituri in tweeter, ca niste descarcari electrostatice, la anumite intervale de timp. Problema este numai la unul din filtre celalalt merge perfect.

 

Pe melodii nu prea se simt, numai la piese unde sunt numai voci (gen Erdeesh ). De asta nu le-am descoperit pana acuma.

 

Filtrul folosit este cel recomandat de domnul DNA http://forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=42. Condensatori am folosit MKT de 250V cumparati de la Vasile.

 

De la ce credeti ca ar putea sa fie? Problema este ca am facut filtrele pe parchet si am asigurat piesele fffffoarte bine cu silicon. Iar terminalele pieselor sunt stranse pe spatele placii si acoperite cu cositor din belsug Deci este foarte greu sa dezlipesc piesele de pe placa. Cam ce piese credeti ca ar trebui sa ma chinui sa dezlipesc? Bobinele nu au cum sa fie defecte. Becurile nu prea cred sa creeze astfel de probleme. Atunci vreun condensator din filtrul de pe inalte?? (Vasile sper ca nu mi-ai vandut condensatori defecti :axe: :weedman: )

 

Am proiectat cablajul cu masa tweeterului si a basului comuna (deci difuzoarele au acelasi "minus" doar ca se inverseaza polaritatea la tweeter). Dar nu cred sa fie asta o problema din moment ce celalalt filtru merge.

Link to comment
Share on other sites

Guest romexpert

Ma indoiesc ca e de la filtre.schmba boxele de pe un canal pe altul.Daca se schimba si pocnitul in cealalta boxa atunci nu e de la filtre.

De aceeasi parere cu sharky. Mai degraba vezi sa nu fi intrat ceva in tweeter, desfa capsula si inspecteaza membrana.
Link to comment
Share on other sites

Am patit si eu sa-mi gajaie putin tweeterele (tot pht408) dupa ce am fost intr-o deplasare cu boxele . Nu am acoperit boxele in timpul transportului si din cauza prafului de pe drum au intrat niste gunoaie intre membrana si piesa aia de aluminiu . Le-am desfacut si curatat si gajaiturile au disparut .

Link to comment
Share on other sites

Poi am inversat canalele si chiar tweeterele intre ele. Problema a persistat tot la acelasi filtru. Deci ar cam trebui sa fie vreo problema la filtru. Oare nu se poate sa fie vreun condensator defect? Deci pocniturile alea se simt numai la piese unde sunt numai voci, si se aud foarte incet, tre sa fii foarte atent ca sa le sesizezi. Si in timpul pocniturilor inaltele merg asa mai "stranse de gat".

Link to comment
Share on other sites

bogdan, sa stii ca si eu am auzit ceva asemanator la niste chinezarii facute la plesneala si un filtru cu taierea de 12db la 3khz tot de la ei. cred ca intra ceva frecv joase pe inalta, efectiv coincidea bataia basului cu pocnitul, dar nu au scos chinezariile alea fum nici acuma si inca le forjeaza persoana respectiv.

Link to comment
Share on other sites

Analizeaza putin cablajul cu pricina ....poate ai pe acolo ceva greseli sau lipituri reci sau poate ai incurcat niste componente intre ele. Fenomenul a aparut de la bun inceput sau abia acum ? Pocnetele alea apar la orice nivel sau doar cat volumul trece de un anumit prag ?

Link to comment
Share on other sites

Pocniturile alea se aud numai la frecvente inalte, nu coincid cu bataia basului. Chiar merg super bine boxele pe melodii de bass test.Pe muzica nu se simt acele pocnituri si eu am urechea foarte finuta. Filtrele separa bine. Acuma sa nu intelegeti ca sunt cine stie ce pocnituri. Se aud foarte subtil ca niste descarcari electrostatice, trebuie sa fii foarte atent ca sa le sesizezi. Sunt mult mai slabe ca intensitate decat vocile care se aud in tweeter.Apar numai pe piesele unde sunt voci de frecventa mai inalta, la vocile de frecventa mai joasa care se aud numai pe bass nu apare nici o pocnitura.Nemesis cablajele le-am analizat de mai multe ori. Am respectat schema intocmai. Lipiturile sunt facute foarte bine. Terminalele pieselor sunt stranse si inodate cu patentul pe spatele placii, traseele sunt facute cu sarma groasa si lipiturile le-am facut cu cositor din belsug deci nu cred sa fie problema cu asta.Nu stiu daca au aparut de la bun inceput aceste probleme fiindca eu am facut boxele anu trecut prin decembrie si nu am avut foarte mult timp sa ascult la ele pana acuma, si dupa cum am spus pe muzica nu prea se simte nimic, problema am sesizat-o acuma cand am primit niste piese de la Erdeesh :smt003 . Referitor la volum, pe volum foarte mic (sub 1W) nu se aud pocniturile, doar dupa ce treci de 1W.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines