Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Nemesis

Probleme cu bios-ul ?

Recommended Posts

De cand mi-a luat-o sursa razna (am discutat despre asta aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=17880 ) calculatorul a ramas cu niste sechele chiar si acum dupa ce am cumparat o sursa noua .

 

Prima chestie observata a fost ca dupa faza cu sursa net-ul imi merge f prost (atat de pe windows cat si de pe linux) . Obisnuiesc sa iau niste muzica de la un amic prin intermediul unui server de ftp . Inainte trageam frumos cu vreo 100 kbps si acum abia reuseste sa se conecteze la el o data la cateva ore , incepe sa traga cu abia 10-20 kbps si dupa cateva minute se opreste . Am incercat si cu explorer, si cu flashget si cu commander ... nu vrea . Unde mai pui ca odata ce flashget-ul incepe sa downloadeze de pe acel server, afisarea unei alte pagini de net dureaza cateva minute (pagina care evident in mod normal se incarca in cateva secunde) .

Pe linux facea aceleasi mofturi pana azi cand am i-am facut niste up-dateuri si am reusit sa ma conectez la serverul respectiv dar tot greu trage (20-30 kbps) . In schimb acum nu ma mai lasa sa-mi instalez de pe net programelele pt linux (cand incearca sa le downloadeze da o eroare) .

Curios insa este ca de pe live cd-ul de linux totul merge bine la fel ca inainte (deci asta ar fi o dovada ca placa de retea e buna ).

 

Acum sa va spus de anomaliile biosului .

Dupa defectarea sursei am dat un clear password la bios dupa metoda cunoscuta si verificata de cateva ori pe aceasta placa de baza (scos bateria , scos jumper-ul de clrpwd, pornit sistemul ) . Costat ca nu se intampla nimic (nu se sterge nici o setare) .

Mai mult , daca pun parola pe bios si dupa restart intru iar in bios constat ca desi bag parola corecta nu-mi da voie sa fac nici o setare .

Daca las suficient de mult bateria scoasa (si fac si scurt circuit intre bornele soclului in care este montata) pana la urma se reseteaza bios-ul .

 

M-am gandit ca solutia e un up-date de bios . Caut pe net up-date si-l pun. In afara de varianta de bios afisata cand pornesc calculatorul, nu s-a schimbat nimic nici in rau nici in bine . Net-ul face aceleasi nazuri , si la fel daca pun parola pe bios dupa restart nu mai pot face nici o setare in bios .

 

Cred ca deja v-am explicat prea pe larg problema :smt003 .

Ce ma sfatuiti , eu unul iar am ramas in pana de idei :smt006 ?

 

P.S. chiar daca nu e foarte important precizez ca odata cand ma chinuiam sa intru pe respectivul server am mutat cablul de retea de la mine la pc-ul unui coleg de camera si de acolo am intrat "fulgerator" pe acel server .

Sa te/il arunci pe geam nu alta :axe: .

Link to comment
Share on other sites

Daca asa spune la scoala atunci de ce ar mai exista notiunea (si practica) de "up-date de bios" ? :rolleyes: . Ma gandesc ca in mare parte bios-ul o fi ROM insa trebuie sa aibe si o portiune up-gradabila . Cred ca la mine portiunea aia ROM trebuie sa o fi luat razna, din moment ce un up-date normal de bios nu schimba absolut nimic .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines