Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

polarizare mosfet-uri


Vizitator gaby-cta-ro

Postări Recomandate

Vizitator gaby-cta-ro

Vrand sa inlocuiesc un releu mecanic dintr-un releu de semnalizare auto cu un tranzistor si stiind ca este consum destul de mare mi-a venit ideea sa folosesc un mosfet, care suporta multi amperi. Am incercat cu rfp70n06 , irfz24 si irfz34 dar caderea de tens intre D-S in conductie era 4 V (alimentare 12v si comanda in grila cu cd4069) . Am micsorat treptat rez din grila de la 1k initial pana la 10 ohm si nimic ! Unde gresesc ??!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Pune o schema si valorile (tensiune de alimentare, R, etc.)La 2 becuri de 21W + 1 de 5 W adica sub 5A ar trebui sa ai sub 0.5 V pe DS, daca deschizi corect tranzistorul.

Link spre comentariu
Vizitator gaby-cta-ro

S-ar parea ca am descoperit greseala. Foloseam tranz cu canal N si legam drena la + iar sursa prin becuri la masa obtinand cadere de 4 v. Daca leg sursa la masa si drena prin becuri la plus obtin cadere D-S de aprox 0,2v !Deci asa e bine. Problema este ca eu trebuie sa trimit catre becuri + nu masa deci am sa incerc cu un mosfet canal P si cred ca o sa mearga, dar momentan nu am nici unul. Merci ptr ajutor!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări