Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa de alimentare server


Guest lev

Recommended Posts

Buna seara

 

 Am achizitionat doua surse de alimentare model  NPS-700AB  pentru servere Dell, cu scopul de a le folosi la alimentarea unui incarcator pentru acumulatori Schulze. Am facut micile modificari ca in link-ul acesta http://www.raptortechnique.com/12vpower.htm , sursele functioneaza ok, principala mea problema este aceea ca ventilatorul sursei, chiar si avand turatia redusa undeva la jumatate este destul de zgomotos si in plus acesta functioneaza non stop in conditiile in care sursa ramane rece.

Am rugamintea de a ma indruma in achizitionarea/constructia unui dispozitiv care sa porneasca in mod automat ventilatorul la o turatie de cca 30%  cand temperatura in sursa atinge cca 50°C (nu stiu care piesa se incalzeste cel mai tare) si tot asa progresiv turatia sa ajunga la 100% daca temperatura ajunge undeva la peste 60°C. Ventilatorul sursei este cu 3 pini.

 

Mentionez ca sunt paralel cu electronica si schemele de pe net gen arduino, lm355, etc, nu m-au lamurit cu nimic. Inainte de a indrazni sa va solicit ajutorul m-am uitat putin pe forum si imi dau seama ca pentru multi dintre dvs rugamintea mea ar putea fi de-a dreptul jignitoare prin simplitatea ei si de aceea imi cer scuze daca cineva considera ca umplu topicul cu asemenea maruntisuri. 

Va multumesc anticipat

Cu stima

Edited by lev
Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut si multumesc pentru info. Am citit aproape tot ce scrie pe acel forum referitor la modificarea surselor de alimentare pentru servere, de fapt eu m-am hotarat sa-mi cumpar cele doua surse inspirat de forumul la care faci trimitere. Eu am redus viteza ventilatorului legand pinul B2 la pinul B6 (tot de pe forumuri luata) sau se mai poate, cum este descris in link-ul de la prima mea postare, cu doua rezistente de 1k legate intre C1-B2 si B2-A2. In ambele cazuri ventilatorul se invarte non stop, turatia crescand in functie de cat curent trage incarcatorul din sursa (sau cel putin asa cred eu).

Eu vreau ca ventilatorul sa intre in functiune la o anumita temperatura a sursei de alimentare si turatia lui sa creasca odata cu cresterea temperaturii. 

Link to comment

Pe forumul recomandat de dvs. am gasit aceasta solutie cu senzor LM34DZ. 

 

Posted Image

 

Bun, ma descurc sa lipesc niste cabluri de senzor, dar cum dracu stie senzorul sa-mi porneasca ventilatorul la, sa zicem, 45°C ??

Edited by lev
Link to comment

In primul rand ventilatorul trebuie verificat si curatat atent, pentru asta trebuie demontat si curatat axul rotorului si cilindrul statorului prin care intra axul, si adaugata ceva vaselina acolo, daca dupa asta ventilatorul totusi este substantial zgomotos atunci trebuie inlocuit.

 

Pentru controlul turatiei au pus aici pe forum schema asta:

http://www.elforum.info/topic/97183-scheme-alimentatoare/?p=1097920

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara . Am primit de ceva timp o sursa marca ARTESYN model DS 1600 SPE-3 , 12v 133,3A si nu o pot porni , am cautat pe net la www.rcgroups dar nu am gasit nimic asemanator cu aceasta sursa. Din ce am inteles de acolo e ca se face un strap pe un anumit pin mic si se duce la minusul sursei. Daca se poate ceva sugestii , cine a mai lucrat cu aceasta sursa. Multumesc.

DS1600SPE Series

The DS1600SPE is an ultra-high denstiy power supply providing 35W per cubic inch. The 1600 watt DS1600SPE power supply is housed in 1U high rack-mounting enclosures measuring just 3.4 x 7.7 inches (86.3 x 196.5 mm). This form factor is significantly shorter than that of similarly rated earlier-generation power supplies — freeing up valuable system space — and is achieved by use of the latest power switching technology and high density component packaging techniques.
Posted Image

The DS1600SPE is fully digital and compatible with Artesyn Embedded Technologies' universal PMBus™ graphical user interface, allowing control via an integral I2C interface using the industry-standard PMBus communications protocol. Each power supply generates a main payload output of 12 Vdc for feeding downstream dc-dc converters in systems using distributed power architectures, together with a 12 Vdc standby output rated at 3.5 A for power management circuitry. The main DC output of the DS1600SPE can deliver up to 133.3 A, and stays within regulation down to zero load. Active current sharing helps maximize cost-effectiveness by eliminating the need for additional components when paralleling multiple power supplies for very high current applications.

Datasheet
Edited by popescuion
Link to comment

Am facut conexiunile cum ati precizat dvs , se stinge ledul de control - nu mai clipeste- dar pe iesire am aceiasi tensiune de 2,5v ca si inainte de a face conexiunile. Tensiuni intre pinii p29 si p28 am 2,5v , Iar intre p28 si p19 12v. tensiuni care erau si inainte de conexiuni.Ce se mai poate face? Multumesc.

Link to comment

Ma uit maine la servici. Am folosit cateva surse de server si tin minte ca se facea un strap si am legat buton de pornit/oprit. Mai am una , ma uit si zic joi, daca nu-i graba mare.

Nu puneam nici o rezistenta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines