Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LG CF20D70X problema ciudata


Recommended Posts

Buna ziua!Acest tv cu sasiu MC64A face urmatorul fenomen:se aprinde ledul rosu iar cand dau drumul se stinge ledul ,iar in secunda urmatoare se reaprinde ,adica trece in st -by.

Sursa a fost verificata cu bec si e stabila.

Impulsuri sunt in baza lui BU.Dar pentru 1 secunda.

Tensiunile recuperate sunt prezente pentru 1 secunda si sunt OK.

Initial am gasit D408 strapuns 380ohmi.Am schimbat.

Astept pareri ce poate fi?Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

   Verificati tensiunea pe pin 20 microprocesor,notat ABNO(de la abnormal-anormal),care trebuie sa fie 5V.In situatie de avarie scade spre 0V iar microprocesorul sesizeaza avaria si comanda standby.Blocarea protectiei se face simlpu,izoland pin 20 de restul montajului,si polarizandu-l la 5V,printr-o rezistenta de 4,7kOhm(de exemplu).Tv. trebuie sa porneasca!

Link to comment

  Incercati sa puneti la masa pin 22 procesor(ON=0V,OFF=5V),si urmariti daca demareaza liniile(se aprinde filamentul,apar tensiunile recuperate).Totusi,avand in vedere ca a fost strapunsa D408,tare ma tem ca a fost avariat procesorul,deoarece tensiunea de alimentare trafo-driver(obtinuta din B+ prin R411si filtrata cu C408) a patruns pe pinul 22 procesor(ABNO),tensiune ce sare de 50V.

Edited by Andrei Tabacaru
Link to comment

Revin cu problema.Asa am procedat si apar toate tensiunile recuperate si inalta dar tv are doar rastru.Apoi daca apas pe Pr+ sau Pr- pentru 1 secunda apare imaginea apoi dispare .Si ori de cate ori apas pe program apare pentru 1 secunda.Adica pana ledul este stins ,apoi se aprinde ledul iarasi.La fel am si sonor doar pentru 1 secunda.

Edited by attilaa0
Link to comment
  • 3 months later...

Cam tardiva interventia mea,dar in speranta ca va fi utila candva,altcuiva,precizez ca procesorul avariat la pin 20 (ABNORMAL) poate fi recuperat prin micsorarea rezistentei R37 pana la valori de cateva sute de ohmi. Dupa micsorarea acestei rezistente,TV-ul functioneaza normal,nu mai amorseaza protectia. Ca sfat ptr. viitor ,schimbati D408 cu 1N4005.....1N4007 sau anulati-o (in acest caz,la uscarea C408, apare o zimtare/ondulare usoara a liniilor verticale din imagine,in timp poate ceda finalul de linii 2SD2499 ).

 

Procesorul avariat poate fi recunoscut dupa potentialul scazut pe pinul 20,in jur de 1,5V-2V,masurat cu TV in std-by si o rezistenta intre pin 20 si masa de 1-2 Kohmi.

Edited by Serghei
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines