Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade ecran laptop TN vs IPS (imagini inainte/dupa)


alexcore

Recommended Posts

Deschid acest topic cu intentia de a oferi informatii celor care - ca si mine - nu sunt multumiti de ecranul TN original din laptop-urile pana-n 2500 - 3000 ron. 
 
Recent am intrebat pe forum daca singurul ecran care, aparent s-ar potrivi, ar fi compatibil cu cel original. Parerile au fost impartite asa ca m-am mai documentat, comparat datasheet-urile, pinout-ul conectorilor, etc. Dupa care l-am comandat. Din Cehia, pt ca este singurul loc unde l-am gasit, la aproximativ 500 lei. A ajuns cam in 3 zile lucratoare, ambalat foarte bine. Ca montaj nu s-a potrivit perfect, asa cum si anticipam dealtfel, insa electronic pare ca functioneaza fara probleme. Consider ca am avut noroc, chiar daca multe caracteristici sunt similare cu cel original, inteleg ca puteau aparea si incompatibilitati de firmware. 
 
Laptopul meu este un Toshiba L50-B. Pe Youtube sunt useri care au inlocuit cu acelasi ecran si un Asus K56CB dar si un HP Probook 450. Probabil ca este compatibil si cu alte modele de laptop budget care folosesc ecrane cu conector LVDS de 40 pini, pozitionat in partea dreapta, la rezolutia de 1366x768. 
 
In concluzie sunt multumit si personal cred ca a meritat investitia. Voi atasa imagini pentru a demonstra unghiul de vizibilitate, dar si culorile, care nu sunt inundate de albastrul persistent la ecranele TN necalibrate. Daca sunt intrebari ajut cu placere.
 
post-199708-0-41056800-1446750986_thumb.jpg
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines