Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare acumulatori


Recommended Posts

Sper sa considerati potrivita categoria unde am facut topicul, dar nu am stiut unde sa il incadrez.

Apelez la experienta domniilor dvs in speranta ca imi puteti recomanda o marca de acumulatori AA (baterii normale) care sa tina cat mai mult...ma intereseaza calitatea, pretul nu este pe primul loc.

 

Am ajuns la concluzia ca dau mai multi bani pe baterii decat pe jucarii si vreau sa indrept lucrul asta :d

 

Va multumesc

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Acumulatorii CdNi sunt recunoscuti pentru viata foarte lunga (am unul telefonic fabricat in 1981 care are si in prezent tot 11 Ah). Au capacitate mai mica decat cei NiMH si nu se prea mai fabrica din motive ecologiste. Pentru cei NiMH trebuie un incarcator foarte inteligent, altfel se termina repede din cauza supraincarcarii.

Link to comment

Raspunsul ( pe care ar trebui sa - l dau ... eu , cel putin ) ar fi : Cati bani aveti alocati pentru investitie ? ... Dar intreb altceva : ce  " parc " de acumulatori aveti ? Sa ma justific : incarcatoarele bune sant scumpe . Cele foarte bune ( alta discutie ... ) sant foarte scumpe . Eu folosesc destui acumulatori , in afara de R6 , am R03 , R14 , R20 . Am incarcatoare foarte bune . Dar ... exista si un dar ! In ultimul timp , am gasit acumulatori excelenti ( R6 ) la 5 RON bucata . Modelul ( mai ) nou , " stay charged " . Am incarcat de zeci de ori un set de 4 buc . cu un incarcator mediocru . Pentru " testare " ... Nu dau semne ( vizibile ) de depreciere . Capacitatea e buna , " tin " tensiunea ... Un incarcator bun porneste de la 100 RON ... pretul a 20 buc . acumulatori , la pretul la care i - am gasit eu . 5 seturi a cate 4 buc . ... Trebuie judecat ( si ) in aceasta perspectiva . Daca banii nu sant o problema , as putea reveni cu ceva sugestii . Modele pe care le am si le folosesc de ceva timp ... De la LaCrosse , Maha , Nitecore ... si ar mai fi ! 

Edited by gauss
Link to comment

Va multumesc pt raspunsuri.Nu am un buget alocat..nu stiu..ma gandesc ca as putea da in jur de 100 de eur pe investitia asta...Targetul este sa am 8 acumulatori care sa ii incarc pe rand, astfel incat sa an mereu disponibili incarcati sa ii schimb copilului la jucariiDe exemplu acum aprox 1 luna i am luat o masinuta care a costat 20 de lei si merge cu 2 baterii aa (r6) pe care le consuma foarte repede. Am fost de 4 ori la.benzinarie in ziua aia si am dat aprox 80 de lei pe baterii de la varta...seara erau toate consumate..Este adevarat ca nimic nu e mai frumos decat sa iti vezi copilul fericit..dar totusi 80 de lei pe zi pt baterii ...:)))Asa ca orice recomandare de 8 acumulatori cat mai puternici r6 si un incarcator care sa fie in jur de 100 de eur +/- este primita cu recunostintaMultumesc

Link to comment

 Daca tot locuiti in Bucuresti, cel mai potrivit ar fi sa vizitati intr-o dimineata de sambata sau duminica targul de la Valea Cascadelor, gasiti baterii de telefon mobil, noi, nefolosite, la 1 leu/buc, au vreo 600mAh, le adaptati in locul celor doua baterii AA de la jucaria respectiva, au avantajul ca se incarca in 2 ore(folositi un incarcator de telefon mobil), au protectie interna la scurt/supraincarcare, si iesiti si ieftin.

Link to comment
  • 3 weeks later...

 

Am luat incarcatorul si acumulatorii de ceva vreme. Din cauza timpului nu am mai apucat sa intru sa va spun finalitatea si sa va multumesc pentru sfaturi.

Pana acum sunt multumit. Jucariile functioneaza foarte bine si un timp mai indelungat fata de baterii, mai ales un aspirator care era mare consumator si folosea 4 bucati. Pe baterii se juca maxim o zi cu el apoi mureau (evident nu statea pornit toata ziua), iar acum cu acumulatori ii incarc la 3 -4 zile,,,

 

Am totusi o intrebare:

 

In specificatiile incarcatorului scrie ca se recomanda ca pentru acumulatorii noi sa se faca un refresh . Am setat incarcatorul pe discharge / refresh dar el tot facea chestii dupa o zi si o noapte si am renuntat, i am incarcat normal si gata.

Am gresit rau? Cat ar trebui sa dureze acel refresh? Are o problema incarcatorul meu?

 

Va multumesc din nou

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines