Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest no_nick

akay am-57

Recommended Posts

In catalog Lerche 1992 l-am gasit, e dat cu 2x180W/4Ohmi, 2x120W/8Ohmi.Daca nu are finalii schimbati, felicitari, e o scula ''grea''. La seria asta singura problema sint modulele ptr. intrarile optice si digitale care se cam defecteaza insa nu m-as impiedica de asta.

Link to comment
Share on other sites

Bravo! Ai pus mina pe una intacta. Vezi sa nu o omori cu boxe de 4Ohmi. Akai are obiceiul sa puna iesirile A + B in paralel deci atentie daca pui cite 2 perechi de boxe sa fie de minim 8Ohmi masurati cu aparatul de masura pe fiecare.

Link to comment
Share on other sites

Guest no_nick

acum ma chinui sa gasesc o telecomanda ca omu nu o mai avea si are o problema cu sursele de intrare care se reseteaza dupa ce o opresc cateodata se pastreaza activa intrarea setata anterior dar cel mai fregvent nu

Link to comment
Share on other sites

E posibil ca memorarea sa fie facuta cu condensator de memorie (0,22-0,47F/5V) care o fi obosit si trebuie schimbat. Poti incerca o telecomanda de Sony, combinele si liniile Akai din anii respectivi foloseau mecanici de cd si parti electronice de comanda de la Sony.

Link to comment
Share on other sites

Guest no_nick

pe placa aia ca re are butoanele de surse am gasit o chestie ca un fel de baterie de ceas care e lipita de placa .ma gandesc ca o fi ca la placile de baza cu baterie, iar asta s-o fi consumat.

Link to comment
Share on other sites

Guest no_nick

faza ca nu cred ca e baterie, ca pe placa in dreptul lui scrie C1 deci e un condensator faza e ca nu scrie nik pe el

Link to comment
Share on other sites

Da, e cond de memorie. Scrie sigur ceva pe el, vezi cu atentie. Poate 0.22F sau .47F sau F22 etc. Se mai strica, nu e o nenorocire.P.S. vad ca are proc. de Akai, deci ipoteza cu Sony cade. Cauta numai o telecomanda de Akai sau incearca una universala.

Link to comment
Share on other sites

pune aparatul de masura pe el.in mod normal ar trebui sa gasesti o tensiune de 1-2v pe el,daca nu inseamna ca trebuie sa-l inlocuiesti.poti pune fara grija un acumultaor de 1,3v pe care il gasesti prin magazine.mai poti recupera si din anumite casetofoane auto,tot la dimensiunea aia.eu am vreo 4-5 buc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines