Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest electronoob

probleme tv-out

Recommended Posts

Guest electronoob

Am cateva probleme cu tv-outul...Intai vreau sa mentionez ca am o placa video GF4 MX440 cu iesire S-video 7 pin, iar TV-ul este SEG CT-1404XT.Am cumparat un cablu S-video 4 pin (cand am cumparat placa video n-am primit niciun cablu) si un convertor S-video + RCA > Euroscart (TV-ul are iesire Euroscart si RCA). In majoritatea instructiunilor de pe net se spune ca mufa de 7 pin este total compatibila cu cablul de 4 pin. Am conectat cablul de 4 pin la mufa de 7 din placa video si celalalt capat al cablului la mufa de 4 pin a convertorului, iar convertorul la mufa Euroscart din TV. Rezultatul? nicio imagine. Mai exact, un ecran albastru, semnul ca nu primeste niciun semnal. Am incercat cablul pe alt TV (Panasonic Quintrix TX-21PZ1), si tot nimic.Din comp am setat semnalul pe PAL G (standardul romanesc), rezolutia tv-ului 800x600, refresh rate de 60 Hz - asa este indicat - degeaba. Care poate sa fie problema si ce componente imi mai tb ca sa o rezolv?

Link to comment
Share on other sites

1. dupa cum ai descris placa video ar fi ca a meadaca are prevazut asa ceva si dispune si televizorul de mufe rca sau macar scart (in acest caz folosesti un adaptor rca-scart) poti folosi un cablu rca-rca sau rca-scart (depinde ce mufe are televizorul), se mai fac niste setari la calculator pt a putea vedea filmele, ca in rest celelalte aplicatii se vad pe tv ca si pe pc si mai trebuie instalat pe pc codecuri (vob-ul) pt a putea vedea subtitrarile la filme pe tv.2. da tv pe functia de video nu da search ca si cum ai cauta un canal ca nu o sa-ti mearga nici daca te chinui inca 100 de ani de acu inaintebafta si spor la "munca"ps. aceasta combinatie o folosesc eu cu succes de aproape un an

Link to comment
Share on other sites

Guest electronoob

nu-s chiar asa de noob cum ai crezut ca sunt... normal ca am comutat pe AV! am urmatoarele optiuni: AV-1, F-AV si RGBDar inainte sa schimb tipul de cablu ma intrebam cum sa rezolv problema cu costuri minime.In linkul dat de mister_rf am aflat faptul ca nu toate televizoarele suporta semnalul de tip S-video. nu cumva as putea, prin intermediul unui adaptor de genul S-video mufa-mama > RCA mufa-tata pe care sa-l conectez la adaptorul RCA+S-Vid>eUROSCART sa remediez problema?

Link to comment
Share on other sites

Prietene, desfa mufa euroscart de la cablul cumparat si schimba-i pinii!Un astfel de cablu am si eu, iar firele nu sunt conectate calumea. L-am desfacut, am reconectat firele si a mers (a/n pentru inceput, dar a mers). Vezi topicul indicat putin mai sus de cineva.In acel link trebuia sa intelegi si sa te prinzi cum trebuie reconectate firele la mufa, nu ca unele tv-uri nu suporta s-video (daca un tv din 93 stie, ce antichitate ai putea sa ai care sa nu cunoasca?).Atat mufa de s-video cu 7 pini cat si cea cu 4 pini sunt compatibile, pinii comuni ambelor mufe sunt neschimbati, avand acelasi semnal si pentru un tip de mufa, si pentru celalalt.Later edit: Daca tu ai cumparat cablul s-video si adaptorul separate, verifica cum vin pusi pinii la cablul s-video, apoi vezi cum sunt trasi in adaptor. Eu am avut un cablu care avea din s-video direct euroscart (si cateva mufe pentru sunet and stuff)

Link to comment
Share on other sites

sal electronubesi eu am aceeasi placa video ca si tine.La proprietati/fulscreen video/selectezi video mirror, si la sistem eu am m/ntsc....si a mers din prima color toate bune, pe urma daca te uiti cu bs player dai la subtitles,properties,dai /draw subtitles to overlay surface...si gata. Totusi nu te juca prea mult cu cablurile alea, de ce??? fratimiu are un ati radeon 9200 si a mers pana intr-o zi cand am scos cablul din televizor si pe urma l-am bagat iar dupa un timp(15 min) si surpriza nu mai mergea televizorul :d (un arctic nou de 6 luni ) la care a costat cam 1 milion reparatia ca s-a prajit un integrat si altele pe langa. Cel care l-a reparat a zis ca din cauza ca atunci cand am bagat mufa a facut intai cuntact plusul si nu masa curentul din calculator s-a descarcat pe plusul televizorului asa ca acum m-am potolit cu experimentele astea, oricum am monitor de 21 care e suficient dar na`.... sa vada si ochiu meu la tv. Eu cu geforce-ul nu am avut probleme pe un tv toshiba tot nou si asta dar pe viitor nu mai incerc. :d Electronistu ala a zis ca venea de la unu care si-a stricat un tv din ala de 80 si ceva de centimetri diagonala asa ca daca ai vre-un tv pricopsit ai mare mare grija ce faci acolo. sper sa iti fie de folos ce am scris vizionare placuta :d

Link to comment
Share on other sites

Guest electronoob

bun, adaptorul functioneaza, am testat toate mufele RCA si daca ele merg n-are cum sa nu mearga cea S-video. Am scos adaptorul din ecuatie si am cumparat un convertor S-video female > RCA male. prima data cand l-am folosit azi n-a aparut nimic. n-am mai stat sa fac setarile de sistem etc etc..., oricum ar fi trebuit sa apara imaginea din prima (asa cred), orice fel de imagine, numai sa apara ca de restul stiu sa ma ocup!

Link to comment
Share on other sites

pe Geforce eu am remarcat ca nu merge tv-out din mers activat,chiar daca a fost inainte activat.de ex. cablurile deconectate si pornit calculatorul nu am avut nici o sansa sa mearga iesire tv-out in schimb daca erau cablurile conectate si pornea calculatorul mergea din prima.pentru a nu va chinui prea mult incercati inainte de pornirea vindowsului dati pause imediat ce apare imagine pe monitor si atunci ar trebui sa fie semnal si pentru monitor si pt tv-out.

Link to comment
Share on other sites

apesi pe tastatura pe tasta pause.imediat ce apare imagine pe monitor,sistemul se opreste din boot-are si atunci ar trebui sa ai si semnal pe tv-out.Semnal este pt monitor si pt tv-out pina cand incepe windows-ul sa incarce dupa aia tine cont de setarile din windows pana atunci e acelasi semnal pe cele 2 iesiri.de asta am spus sa dai pauza ca sa nu porneasca windows-ul si sa schimbe el ceva setari la tv-out.

Link to comment
Share on other sites

... ori are mufa aia de tv-out pusa de frumusete, ori e defecta partea asta din placa video...asta fiindca zici ca ai schimbat mai multe cabluri si adaptoare, si nu ti-a mers cu nimic...(ma intreb daca exista generatoare de semnal tip S-video, asa, pentru testat cabluri...)

Link to comment
Share on other sites

Guest electronoob

mda, totusi nu am ce sa fac in privinta asta, placa am cumparat-o in iunie 2005 (iar atunci nu mi s-a parut suspect faptul ca mi-a dat-o intr-o punga antistatic numai cu cd-ul cu drivere, fara cablu sau altceva). In situatia asta ce e de facut?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines