Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire difuzoare Tonsil/40W


cri

Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati .Am doua difuzoare Tonsil GDN/25/40/8 cu suspensia de cauciuc "coapta".Vreau sa incerc sa le inlocuiesc suspensia si sa fac niste incinte din ele Am niste nelamuriri:1 Merita, in conditiile in care ma costa 250000/ bucata?2 Daca da, sa le fac bass reflex sau inchise?Parametrii lor sunt urmatorii (de pe situl Tonsil):Z=8 ohmF=60-5000 HzPmax=60 WPnom=40 WE=92 dBRe=7 ohmh=13,5 cmDc=48 cmD*h = 120*18 mmm= 760*10-3 KgFs=37 HzVas=110*10-3 mQms=2,76Qes=0,42Qts=0,36Mms=26*10-3 KgCms= 7,13*10-4 m2Bl=10,2 TmSd=330.00*10-4 m2D1=222,0 mmD2=233,0 mmVa multumesc si astept sugestii.

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu au originale.Cele originale erau dintr-o spuma poliuretanica .Am doua variante :1 sa le schimb la centrul de la hanul lui Manuc (acum in str. Franceza) cu niste suspensii din cauciuc turnat (par originale dar nu ca cele de fabrica. Asa ceva se gaseste la magazinul Radioprogres de pe Selari )2 sa le schimb cu unele din material aproape similar la centrul de pe Vacaresti. Stiti ceva despre calitate lucrarilor acestor doua centre? Merita sa repar difuzoarele?

Link to comment

Va rog sa ma ajutati.

Am hotarat sa repar difuzoarele cu suspensii din cele asemanatoare.

Acum am incercat sa calculez incintele dar am nelamuriri cu privire la interpretarea rezultatelor(vis a vis de Fdb, Peackdb , F3) adica:

1 http://www.kbapps.com/audio/speakerdesi ... efault.htm , imi spune ca :

"If the Efficiency Bandwidth Product (EBP) is less than 50 and the total Q of the driver (Qts) is between 0.3 and 0.8, the driver is best suited2 for a sealed enclosure " , ceea ce este in contradictie cu ce am citit pe forum , pe undeva ca daca Qts>0,7 (sper ca am inteles eu bine) se recomanda incinta inchisa (eu am Qts=0,36)

2 Daca tot aici calculez o incinta bassreflex imi iese tubul foarte lung.

Va rog pe cei care aveti experienta cu folosirea acestui program sa ma lluminati sau sa-mi recomandati altceva.

In postul initial am specificat parametrii difuzoarelor.

va multumesc

Link to comment

Mai bine pune din cauciuc suspensii...alea din spuma banuiesc ca sunt ca la chinezariile de difuzoare...umbla la diametrul tubului... vezi daca maresti diametrul lungimea ce face...

Link to comment

Cele din cauciuc sunt cam "dubioase" ca material. Este un material care aduce la consistenta cu garniturile de frana de la Dacia.)adica lucios si un pic dur) Ma gandesc ca daca sunt facute la noi si se vand prin Radioprogres sunt facute cine stie prin ce fel de vulcanizare. Alt argument este ca cele initiale ale difuzoarelor au fost dintr-un material care seamana cu ce pun cei de la centrul de reparatii difuzoare de pe Vacaresti.In legatura cu diametrul/lungime la tub , pana acum cu ce am incercat sa fac folosind WinIsd , nu prea imi este clara interpretarea diagramelor si unde pot umbla (dimensiune , cutie, dimensiuni tub Frecv de acord a incintei ).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines