Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mircea888

QUAD 405

Recommended Posts

Am facut acest amp (mai mult din curiozitate) si nu sunt multumit de el.-nu are putere (l-am alimentat si la +-50V)-are niste distorsiuni aiurea la puteri mai mari, suna de parca e membrana sparta (nu stiu cum sa explic). aceste distorsiuni apar inaintea clipping-ului.-nu reda inaltele cum trebuie, le atenueaza tareSi cred ca e din cauza integratului de pe intrare, eu am pus un 741 (de la inceput m-am gandit ca o sa am probleme din cauza asta dar am riscat)As vrea sa schimb operationalu cu unu pe care sa-l gasesc in magazin si nu stiu cu ce, eventual ceva sfaturi d la cei care au mai facut QUAD 405.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

prefinali BD 237 si 238finali 2n3773, am incercat si 2n3055 si KU605 (am o singura pereche de finali)in rest BC 556 si un 2n2219 (ala cu baza in iesirea operationalului)am sa scot tranzistorii de la protectii, ar putea sa fie si de aici problemaAm pus amp-ul pe osciloscop si am observat ca se limiteaza doar pe alternanta pozitiva, banuiesc ca e de la protectii.

Link to comment
Share on other sites

am observat ca prefinalii se incing foarte tare, asa e reglat amp-ul asta: "prefinali calzi" m-am gandit sa ii schimb dar am sa incep cu operationalul.Ai pus amp-ul pe osciloscop? cam ce putere scoate la tine? folosesti protectiile ? eu am sa le scot.

Link to comment
Share on other sites

Da folosesc protectiile! Da am pus osciloscopul(acum 2 ani,nu mai stiu axact, folosesc amp pe sarcina 8 oameni)Atentie la bd-uri (foloseste clasa C cel putin) .Am folosit si eu tr enumerati de tine (si nu am fost multumit ),conteaza mult factorul beta(imperecherea)Banuiesc ca nici macar 40w nu scoti?

Link to comment
Share on other sites

da asa e, pana in 40w (cu distorsiuni), ce tranzistori sa folosesc? am sa am grija la voltajul tranzistorilor.Dar ti-am zis ca la mine se limiteaza numai alternanta pozitiva, daca nu scot protectia atunci am sa umblu la rezistori ca sa le echilibrez ( nu am pus semireglabile la protectii).am sa le scot doar de proba.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines