Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

NEI 2044 TXS (sasiu Indiana 200)

Guest antonantal

Recommended Posts

Guest antonantal

Am un televizor NEI 2044 TXS (sasiu Indiana 200), care nu afiseaza decat o dunga verticala ingusta de culoare verde. Nu am deloc experienta in reparatii TV si nu stiu ce tensiuni sau ce piese ar trebui sa verific. Orice sfat e binevenit.

De asemenea, daca are cineva manualul de service il rog sa mi-l trimita pe adresa [email protected]

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dosa

6

• paun nelu

4

• Tavi

3

• lulu07

2

Top Posters In This Topic

Guest antonantal
verifica daca se alimenteaza tda3653.

Am verificat. Am masurat 25V pe pinul de alimentare, deci e bine.

dz33v sau r001 , traseu aferent tunerului.

defect tipic: lipitura rece c-ul inserit cu bobina (470n)

Inca nu am facut rost de schema sasiului. Nu imi dau seama despre ce bobina si ce condensator este vorba. Daca din intamplare ati avut in mana recent un sasiu din asta cam pe unde sa ma uit dupa ele? (pe langa ce integrat sau alta piesa evidenta)

DUNGA E VERTICALA, DOMNILOR!verifica traseul: bobine de deflexie LINII pana la colectorul tranzistorului final linii ( lipitura rece, traseu intrrupt sau condensator de cuplaj cu deflexia bobina de liniaritate...nu ai multe) :smt006

Guest antonantal

Bobinele de deflexie sunt cele de pe tub nu? Le-am verificat si nu sunt intrerupte. Poate reusesc sa gasesc si condensatorul ala...presupun ca e ceramic nu?

lasa tensiunea de 25v ca aia alimenteaza tda3653b si ala este finalul de cadredaca chiar esti ambitios, depisteaza bobinele de deflexie-linii. sunt cele de la care, de regula pleaca un fir putin mai gros(rosu) si nu duc la condensator electrolitic de 1000uf/35v ci la condensator nepolarizat sau bobina de liniaritate...

Guest antonantal

Am reusit sa identific bobinele de deflexie orizontala si condensatorul de 470n. Am masurat pe condensator o tensiune de 114V. E bine/e rau?dosa, am zis deja ca sunt incepator dar daca ma ajuti (tu si ceilalti) in continuare poate reusesc sa rezolv problema, si mai ales sa invat ceva practic, pentru ca asta e scopul principal. Am ceva notiuni teoretice dar generale, nu despre televizoare. Stiu cum functioneaza un sistem de deflexie. Am facut pe la scoala tubul catodic de osciloscop care are placi de deflexie si nu bobine de aia eram cam nedumerit.

nu e bine sa masori cu voltmetrul pe bobinele de deflexie linii pentru ca acolo sunt impulsuri si sunt foarte mari iar aparatul va indica eronatverifica tot traseul inapoi de la bobinele de deflexie linii pana la colecorul finalului de linii. :smt006