Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare AMC-uri


Recommended Posts

  • 1 month later...

Fara dubii,nu e comportament normal.

Amplificatorul pe X nu e liniar,insa cauzele pot fi multiple.Pt inceput,trebuie verificata sursa care alimenteaza finalul X,si vazut prefinalii/finalii in ce stare sunt.Dupa aia verificat forma semnalului aplicat pe X(nu stiu schema la modelul asta,insa banuiesc tot dinte de fierastrau ar trebui sa fie).De electrolitici n-am mai amintit,insa n-ar fi rau de vazut daca sunt in toate mintile pe placa X(pt inceput).

Link to comment
  • 1 month later...

va salut domnilor, am si eu un multimetru M890D defect, am masurat pe scara de 1000Vcc tensiunea in secundarul unui traf. ce alimenta lampile la un tv lcd si din acel moment KAPUT!, aveti idee cam ce s-a ars ?, sau cum sa incep depanarea sa ?, am gasit o schema pe net cu M890D dar nu prea bate cu ce am eu.post-250581-0-28612800-1452182946_thumb.gif

Link to comment

Cum sa masori domne' iesirea invertorului la LCD?!.Bine ca nu te-ai electrocutat,acolo sunt impulsuri,daca aveai MAVO35,pleznea invertorul. Referitor la aparatul dumneavoastra,mai mult ca sigur sa defectat ICL7106,care se afla dispus sub ecran,realizat direct pe cablaj.Multimetrul poate fi depanat,prin intreruperea integratului realizat pe cablaj,de restul montajului,si adaugarea unui soclu,2*20pini pe care montam ICL7106,varianta clasica.Este posibil sa existe si pad-uri unde poate fi lipit direct(la unele aparate este cablajul in oglinda,adica integratul trebuie montat "cu susul in jos"),daca nu trebuie trase 40 de "firicele". La cat de putin costa un aparat nou,mai bine altul. Vedeti ca invertorul e bun,problema-i la lampi.

Link to comment

Daca 7106 se poate schimba eu zic ca merita facut.Si eu cred ca CIul e defect.Si eu am busit un Matrix MDM8145 masurand din greseala o tensiune mare.Din fericire doar ICL7135 s-a busit.Oricum al meu merita facut am dat pe el vreo 800 de lei parca.

Link to comment

Sunt ok cele de Miv... ? Pretul este dubios de mic. Si eu am nevoie de un 7106 pentru un multimetru v561. As fi comandat de la TME dar nu au pe stoc. Merita cel de la miv... sau mai bine astept sa aduca la tme ?

 

eu am luat 2 buc de la ei mai demult 4 ani cam asa ceva si au fost ok acum cine stie

daca nu risti nu stii

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines