Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa PC 460W scoate un tiuit !


Recommended Posts

Salut !

Am o sursa mai veche de 460W care am folosit-o in pc meu tip de 1 an ,mergea bine nu avea niciun sunet pana la un moment dat cand a inceput sa scoata un tiuit la inceput se auzea incet acum fasaie asa mai ales cand pc este solicitat.

Am desfacut-o m-am uitat prin ea cu ea in priza sa vad ce face asa ,am cautat pe google si cica bobinele fac asa ,am apasat cu ceva pe ele si tot scotea sunetele alea.

Eu cred ca sursa asta era la limita ptr pc meu ,normal o sursa dasta ieftina nu scoate atatia W cat scrie pe ea si fiind supra solicitata sa dus ceva prin ea.

 

Deci care ar fi problema ? sa fie doar una din bobine ?  si parca cand scoate tiuitul ala merge pc-ul mai greu.

Este considerat un defect ? vreau sa o repar ptr ca mai am nevoie de ea sa testez placi de baza ....

 

 

PC

intel q6600

4GB ram

hd5670 1GB ddr5 128biti

hdd 500gb sata

dvd-rw lg

vechea sursa 460w (acum am alta de 400w be quiet e6)

placa de sunet genius 5.1

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

De regula tiuitul acela atesta ca sursa e supraincarcata de consumatori, asta in cazul in care nu are altceva defect. Nu ati precizat brandul sursei. Pentru siguranta in functionare va puteti baza doar pe Seasonic, Sirtec poate chiar si Enermax(unele modele).

Link to comment

Numai stiu ce marca e oricum pretul ei nu a fost mai mult de 100 lei ,tuitul ala il scoate chiar daca scot sursa si pun decat un hard ,deci e decat sursa si hardul ,parca se aude pe acolo pe la mosfeti.

Tiuitul a aparut ptr ca sursa a fost supraincarcata de consumatori cum ai zis ptr ca pc-ul meu avea nevoie de mai multi W fata de cat scoate sursa asta.

Vreau sa aflu care piesa e defecta.

Edited by StefanAndrei
Link to comment

Posibil si ceva condesatori uscati, nu neaparat umflati.

Subscriu si eu la marcile surse de incredere. Seasonic face surse pt mai toti producatorii de surse de calculator de "calitate". De ce sa cumpesti una rebranduita si sa nu cumperi direct de la producator....?

 

vad ca deja s-au mai adaugat raspunsuri.....

Link to comment

Ai avut dreptate cu condensatori ,am schimbat pe unii din ei si numai se aude decat oleaca ,acel coil noise(tiuitul bobinelor) este datorat acestor condensatori electroliticii.....unul din ei era unflat pe partea cealalta la baza ce chestie chiar nu stiam ca se bombeaza si fundul .

 

Multumesc tuturor pentru sfaturi !!

Link to comment
  • 7 years later...

Salutare.Ca sa nu mai deschid alt topic, intreb si eu aici.

Am un antec ea-430W, si dupa ce am curatat-o de praf sta turat ventilatorul la maxim.Inainte sa o curat, nu avea problema asta.M-am uitat pe placa si nu am vazut vre-un termic.Se ocupa cumva cm6800g si de turatia ventilatorului?

Link to comment

Doar cu pensula.Nici macar cu alcool izopropilic nu am dat.Mai are momente de 1-2 min cand se lasa turatia odata la cateva ore.Sigur am miscat ceva dar nu stiu ce...

Edited by lorin
Link to comment

Verifică atent cu lupa toate lipiturile, componentele cu terminale lungi mișcă-le să vezi dacă au joc în lipituri. Sunt cazuri când pensulele sintetice cauzează descărcări electrostatice dăunătoare.Eu așa am defectat placa de sunet integrată din PC și un integrat ,,junglă,, dintr-un tv CRT, doar dând cu aspiratorul prin ele...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines