Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest madalex

problema cu un amplificator

Recommended Posts

Guest madalex

Am un amplificator auto mono MOSFET (marca SPL) si atunci cand pun contactul, acesta intra in protectie. (amplificatorul e pus sa porneasca atunci pe contact)Daca ii scot siguranta amplificatorului inainte de a porni motorul, pornesc masina si apoi bag siguranta la loc, merge foarte bine.Uneori (rar) merge si fara a face chestia asta.Stie cineva ce ar putea avea ?

Link to comment
Share on other sites

Amplificatorul nu are fir de remote?daca are si porneste in momentul in care pui contactul inseamna ca firul de remote este conectat si nu ar trebui sa fie. Daca e asa deconectezi firul de remote si ii pui un intrerupator separat sau daca ai la sursa de semnal iesire de remote il conectezi la aceasta.Intradevar si un intrerupator pe alimentarea amplificatorului ar rezolva problema dar acesta trebuie sa suporte un curent destul de mare pt asta s-a pus firul de remote sa nu fie nevoie de un intrerupator de care sa suporte curenti mari.

Link to comment
Share on other sites

prin remote se face printre altele si un softstart al amplificatorului (pt a se evita socurile ce apar din cauza caderii de tensiune pe fire la pornire) si este conect de obicei la plusul alimentarii daca il deconectezi chiar daca amplificatorul este conectat la baterie acesta nu porneste.

Link to comment
Share on other sites

Guest madalex

nu e o solutie prea buna sa-i pun intrerupator...de fiecare data trebuie sa pornesc masina si dup-aia sa ma dau jos sa dau drumul la intrerupator...cam nasol

Link to comment
Share on other sites

Intrerupatorul nu poti sa-l pui la bord la masina? Nu trebuie decat sa vii cu un fir de la amplificator (cel de remote) care sa treaca prin intrerupator si sa se duca la plusul bateriei.

Link to comment
Share on other sites

Guest madalex

banuiesc ca face asa pentru ca e un amplificator prost...unul mai bun nu cred ca ar mai face asa...mai bine imi iau altul decat sa-mi pun intrerupator la statie...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines