Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

daca pun o memorie cu viteza de 400mhz la o placa de baza ce


Guest o1vp2003

Recommended Posts

Guest o1vp2003

daca pun o memorie cu viteza de 400 mhz la p placa de baza ce suporta doar memorie cu viteza de 333 mhz , merge?sau concret, eu am placa de baza ce suporta 333mhz max.vreau sa imi mai iau memorie.pot sa cumpar o placa de 1gbt la 400 , eventual 800 mhz ?va functiona ?siu ca va merge la 333 mhz dar va functiona?

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Depinde de cat de desteapta e placa de baza. Se poate sa functioneze la 333mhz si s ao vada de 1gb, sau se poate sa nu iti mai porneasca calculatorul (eu am trecut prin ambele situatii cu configuratii diferite).Sfat: Du-te cu unitatea la ei si testeaza inainte sa o cumperi, sa nu plangi dupa bani.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Merge fara probleme si la jumatate din frecventa. Regula valabila atat pentru memorie, cat si pentru procesor s.a.m.d. Eu am o placa cu FSB 333, dar suporta la memorie si 400Mhz. (de fapt, sunt doar 200).Am incercat si la frecventa de 333MHz (166) si merge.Este posibil insa sa existe si cazuri in care nu merge, desi este putin probabil.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Referitor la viteza, merge sigur.La unele placi de baza mai vechi vedea doar jumatate din capacitatea RAM-ului daca RAM-ul nu avea cip-uri lipite pe ambele fete ale memoriei (asta nu are legatura cu viteza RAM-ului, dar ti se poate intampla cand pui memorii mai noi pe o placa mai veche). Nu am mai intalnit de mult asta.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest tomsofts

Problema a fost ridicata tot pe acest forum (sunt sigur pentru ca eu am postat intrebarea). Daca nu se schimba "soclul" sau configuratia pinilor (ddr vs ddr2), placa de baza nu va avea probleme in a rula la viteza la care a fost construita sa accepte o placuta RAM. Adica.. maximul placii. Ce nu stiu sigur e ca daca se pune RAM-ul in configuratie dual-channel, de ce sistemul spune ca memoria ruleaza la frecventa F/2 (din frecventa F a placutei). Nu este posibil sa montati placute cu frecvente de lucru diferite (nu porneste sistemul), desi, in mod normal, ar trebui sa ruleze la frecventa minima (cea mai mica frecventa dintre toate ale placutelor RAM).

Link to comment
  • 2 weeks later...

Depinde de controllerul de memorie, integrat in northbridge, asta pana la standardul ddr caci la ddr2 in cazul amd, controllerul de memorie este integrat in procesor si treaba cu memoriile e cam sensibila. Placile de baza suporta memorii din acelasi standard DDR cu viteze mai mari, rulandu-le cu maxim posibil pentru chipset. Memoriile sunt fabricate sa poata rula la viteze mai mici. Mai nou au aparut memorii care daca te uiti cu un soft de test, vezi ca-ti vor spune si vitezele inferioare la care pot rula, precum si timpii de latenta recomandati.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines