Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
adynis

curent din lumanari ... fake or not fake

Recommended Posts

Daca e fak... cum ?

Dupa ce nenea infige cuiele in lumanari, freaca cuiu cu un magnet. Atunci se schimba masa cu una pregatita astfel: acele cuie din lumanare sunt legate electic prin masa la o sursa de curent. Daca esti atent la mainile mesterului, cand se aprinde becu/porneste motorasu dar si cand se stinge becul/opreste motorasul, el are o mana sub masa, si se vede clar ca actioneaza un buton.Dupa parerea mea mai are mult de munca pana o sa devina un magigian capabil sa faca diferite scamatorii prin parcurile de distractie pentru copilasi.
Link to comment
Share on other sites

are dreptate ghimpe, dar eu zic ca e aceeasi masa, si firele "magice" sunt puse pe masa prin spatele lumanarilor, doar nu inngaurea omu bunatate de masuta :smt005 . Daca observati inainte si dupa ce a folosit magnetul masa a fost miscata.

Oricum pana la iluzii de genu perpetuum mobile nu uitati ideea de baza: "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma"

Link to comment
Share on other sites

Sarcina electrica la orice sursa de energie trebuie intai produsa de "un proces fizic in urma caruia sa rezulte sarcini electrice libere ". In filmulet "procesul" de producere a acestei sarcini nu poate fi caldura de la lumanari si evident nici lumina caci circuitul nu are celule fotovoltaice , iar cele 2 cuie magnetizate n-au nici o treaba . Deci "TEAPA" :drinkers:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines