Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punere in functiune aribag dupa accident


Guest Catalin Bcv

Recommended Posts

Guest Catalin Bcv

Buna seara, va voi prezenta problema pe scurt: am Skoda Fabia Combi 6y5 din 2001 si in urma cu o luna am avut un accident(un nene nu a vazut vreo 3 STOP-uri si am intrat cu masina in el) in urma caruia mi s-au declansat airbag-urile. Am shimbat plansa de bord si volanul iar nelamurirea mea este vis-à-vis de calculatorul de airbaguri. Trebuie sa il shimb cu unul identic sa imi functioneze airbag-urile sau cel de pe masina sa fie resoftat. Chestia este ca centurile blocate de accident sunt cu pretensionare pirotehnica(cu mufe electrice), eu nu am stiut asta si cand am cumparat plansa de bord am luat centuri clasice ca sa zic asa. Va rog sa imi spuneti ce este de facut ca airbag-urile sa fie functionale? Sa cumpar un calc de airbag cu acelasi cod cum il are cel de pe masina si centuri cum am avut inainte, sa resoftez calc si sa iau centuri, sa iau calc fara centuri… ufff o mie de intrebari… si poate vreun raspuns!

Link to comment
Eu zic  sa te duci la dezmembrari iti iei airbag-urile si pretensionarele de la centuri .Probabil ca va trebui sa dai un reset la calculator.
Le montezi si totul va fi functional .
Link to comment

Poate la Skoda o fi altfel desi nu cred ,dar la Opel treaba este simpla .

Eu am inlocuit  interior de astra G cu interior de Vectra B complet si calculatorul de la airbag nu a zis nimic.

Dupa ce le inlocuieste airbag-urile se duce la orice service care are diagnoza si conecteaza interfata la masina ca sa stearga erorile.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Airbagurille vor functiona normal, doar ca nu vei mai avea explozie la centuri. Centurile oricum au pretensionare si in caz de impact se vor bloca, eu am incercat sa-ti ofer o solutie adaptata la ceea ce ai tu acum pe masina. Bineinteles ca si eu sunt de parere ca e mai bine sa-ti cumperi centuri cu pretensionarea pirotehnica intacta, insa din dezmembrari cam slabe sanse sa poti gasi, deci singura solutie este sa-ti dai comanda de centuri noi, si cum niste centuri noi originale nu sunt tocmai ieftine ti-am recomandat o solutie ceva mai ieftina cu anumite compromisuri.

 

Calculatorul de airbag nu este nevoie sa-l schimbi si poate reseta foarte usor cu un VAG-COM. Cumperi airbag-urile sarite ca la alea n-ai alta solutie, le montezi, resetezi calculatorul de air-bag, inlocuiesti centurile sau le pacalesti, cum vrei tu, si totul redevine functional.

Link to comment
  • 2 years later...
Guest Catalin Bcv

Dupa 3 ani... am redescoperit postul. Multumesc tuturor pentru raspunsuri, chiar daca o fac dupa atata timp! @elektronu85  desi nu am mai citit postul, exact cum ai spus s-a si intamplat. Am cautat, gasit si cumpart airbag-urile si centurile cu pretensionare dupa cod, calculatorul de airbag a fost resoftat si totul este acum in regula. Sa fiti sanatosi si voiosi!

Edited by Catalin Bcv
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines