Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Configurare router doar de pe tableta


Recommended Posts

Cum se poate configura/seta un router wi-fi(sa zicem, un model oarecare) DOAR de pe o tableta (deasemenea, oarecare), fara a avea la dispozitie desktop sau laptop. Provider este RDS.

Sau avand la dispozitie SMART TV, momentan conectat fara router, ar fi de ajutor?

(de fapt, aceste tv cum se conecteaza la net?

Recunosc, cu tablete n-am lucrat deloc, cu SMART TV n-am ocazia sa le manevrez meniul.

 

Sau e mai usor sa aduc la mine router-ul si tableta, configurez router pe retea RDS(desigur , cu ID si parola proprietarului)?

Dupa montare router, la TV mai trebuie facute ceva setari?

 

 

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Doar cu telefon sau tableta.

Routerul trebuie sa aiba wifi activat,trebuie sa ai numele retelei wifi si parola.

La multe modele asta e trecut pe eticheta lor.

Recomandabil ar fi sa resetati routerul,conform manualului la setarile de fabrica,daca manualul nu este disponibil cauti pe net.

 

Acestea fiind facute,te conectezi cu telefonul sau tableta la reteaua wifi.Verifici ce IP ai alocat,asta ca sa vezi cum accesezi meniul routerului.In multe cazuri specifica si in manual.

Odata ce ai aflat astea accesezi routerul prin interfata web de configurare.Acolo stabilesti felul de conexiune la internet si gata.

 

Ulterior daca vrei poti sa schimbi numele retelei wifi sau parola,bine asta o poti face si inainte,depinde de preferinte.

Uneori e bine sa nu-l conectezi la net pana nu-l configurezi.Zilele astea eram la cineva sa fac ceva asemanator,conexiune PPoE,nu puteam accesa routerul,aveam IP eram conectat dar conexiune la router pauza.Am scos cablul din WAN si a mers instant,

Edited by gabiz_ro
Link to comment

Simplu.Cu tableta te loghezi ca si client pe router. Apoi in browser introduci IP-ul de management al routerului , parola daca este cazul si user-ul.

Asta daca routerul initial a fost configurat ca sa accepte respectivul device sa se conecteze la el.

 

Ca si completare/explicatie te conectezi pe reteaua wireless a routerului, iar ip-ul de management este la routerele comerciale cum ai tu asa numita adresa gateway care o poti gasi si in SmartTV la configurare retea, si in orice telefon smart daca dai la configurare statica/advanced. Recomandabil ar fi ca aceasta configurare sa se faca prin cablu si nu wireless, mai ales daca vei face modificari ale SSID-ului (numele retelei wireless) sau orice altceva care tine de wireless.

 

SmartTV-ul trebuie doar conectat cu un RJ45 in router si daca este configurat sa obtina adresa ip automat (asa este setat din fabrica) va merge din prima fara alte modificari.

Link to comment

Gata, am reusit, multumesc. Am reusit sa configurez router-ul, sa mearga si tableta. Am folosit metoda mai simpla, configurare pe cablul meu, apoi am aflat ca router-ul nu e nou, a mai fost folosit.

Partea grea de acum vine! Sa-i explic la tanti vecina ce si cum sa faca cu tableta!

Router-ul este TP-Link TL-WR740n, tableta Orion TAB-800QC(android)

 

Cred ca o sa va mai cer ajutorul la instalarea unor aplicatii pe tableta.

Link to comment

Revin cu cateva intrebari si comentarii.

Cum se instaleaza unele aplicatii pe aceasta tableta? De exemplu Skype si Messenger. Sau unele joculete.Trebuie sa caut aceste aplicatii pentru android, sau vor merge si cele pentru windows?

....Cred ca am pus o intrebare prosteasca, acum imi dau seama.

 

Referitor la tableta: - cred ca e cel mai ''prost sau nenimerit'' gadget. (nu cred ca ii pot spune altfel)

Daca deschizi browserul, de exemplu, sau deschide aceleasi tab-uri de trei ori, sau daca vrei sa inchizi unul trebuie sa fii foarte atent ce si unde atingi pentru a reusi asta.

La cautare pe google, iti trebuie multa atentie  la ce tastezi, se confunda litere total indepartate, si eu am degete de pianist :limb:

La setare ora, cea mai apropiata  setare am gasit GMT+2 Bruxelless, desi afiseaza cu o ora in urma.(stiu ca Belgia nu e pe acelasi fus orar cu noi), asta e cel mai putin important.

Am facut cateva poze, asa-de amorul artei- am reusit sa sterg trei sau patru, apoi optiunea de stergere a disparut!

 

Iar manualul de utilizare tiparit, e mai mult decat inutil.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines