Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Hermes cu probleme

Guest stefaneli_24

Recommended Posts

Guest stefaneli_24

salut.Am o problema cu un Tv Hermes. Ii dau sa caute programe si imi gaseste decat vre-o 7.Mentionez ca sunt abonat cablu si normal ar trebui sa fie 25-30 programe.Cablul este OK pentru ca am si alte televizoare in casa si pe acelea prind tot pachetul de programe.Aveti idee ce ar putea avea?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tavi

1

• mircea626

1

• traianpop

1

• itzu

1

Mircea,imi permit sa te corectez,putin....Daca ,totusi ,gaseste vreo 7 programe,exclus "lipsa 33 V"Desigur ,varianta cu selector defect,sau defect comutator benzi,ramane!Daca e varianta cu LA 7910,nu e mare lucru sa fie defect chiar el...De asemenea,chiar si cablul de la spliter la tv,poate fi decalibrat...

tens de 33 volti poate sa fie mica din cauza de ... alte motive ( zenner , devalorizare rez serie ) si atunci defectul e chiar acesta depanatorul in cauza trebuie sa ne precizeze daca dispar programele dintr-o anumita banda , din partea de sus a benzilor, etc

vezi daca toate subbenzile de canale sunt alimentate la 12vcc si daca se produce comutarea de bandasi daca u varicap variaza intre 0 si 28,5v in timpul cautarii programelor

daca cumva trece peste programe, posibil circuitul de CAF.daca pur si simplu nu le gaseste aproape sigur ori nu-ti functioneaza decat una sau doua benzi ale selectorului(probabil ca nu au alimentare cu 12v) ori dioda zenner de 33v este devalorizata :smt006

tensiunea de varicap mica sau selectorul pe banda IIIdefect bobina de caf din calea comuna devalorizat cond paralel cu bobina se afla sub bob dar in acest caz in cautare manuala tre sa gasesti toate prog