Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interferente motor electric ac


Recommended Posts

Salutare

Am un aparat de masaj care cand este pornit interfereaza (cred ca asta e termenul corect) cu tv-ul rau. ce pot sa-i fac sa mai elimin din zgomotul introdus?

Un inel de ferita? Condensatorii stiu ca se pun la motoarele de curent continuu.

 

Multumesc anticipat

O zi buna

 

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aparatul de masaj  are motor de cc sau ca? Se alimenteaza de la priza? In general motoarele cu perii produc perturbatii. La motoarele alimentate de la priza se folosesc condensatoare de antiparazitare iar inaintea periilor sint inele de ferita pe care sint bobinate citeva spire,care deasemenea, au rolul de a reduce perturbatiile. Condensatori antiparazitare  gasesti la magazinele specializate.

Link to comment

Incearca un filtru EMI la intrarea aparatului. Foarte probabil ca TV-ul in loc de filtru sa aiba vreun strap pe placa, am mai intalnit, dar probabil ca perturbatiile sunt foarte puternice si trec de filtrul TV-ului. Poti gasi filtrul de-a gata montat in cuptoarele cu microunde, sau il poti face chiar tu pe o placutal, nu-s multe componente: doi condensatori de 470n/X2/400v, si filtrul pe care il poti face pe un inel de ferita. Tot ansamblul il pui intr-o cutiuta pe care o pui de-a lungul cordonului de alimentare al aparatului. Spor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines