Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 42PFL3007H/12


Recommended Posts

Am primit acest lcd cu mentiunea venita de la alt depanator ,,placa digitala defecta-lipsa placa". Nu stiu daca sasiul TPM9.1E LA este corect. Placa TCON este model 6870C-0310C pentru panel LC420WUN-SCA1. Problema este urmatoarea: la conectare se aprinde ledul albastru pentru circa 10 sec dupa care se stinge lent. Pe cupla de pe placa de alimentare CN902 tensiunile sunt corecte, cu exceptia celei ON/OFF care la conectare este 5v si dupa ce apas pe buton devine 53mv. dar nu se mai modifica la o noua apasare, tensiunea PS_ON este 3,3v in permanenta. Ecranul nu se lumineaza si nu apare nimic, dar lampile se aprind la intensitate maxima cat timp este ledul aprins, iar dupa stingerea ledului raman aprinse la jumatate din intensitate. Din pacate nu detin schema pentru a face niste masutatori pe modulul TCON sau pe placa de baza. Ma puteti ajuta cu o schema sau cu ceva sugestii?

Va multumesc

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am facut masuratorile tensiunilor pe modulul TCON, conform revistei Service Tv nr.28 pag.81 si singura tensiune diferita fata de ce este trecut acolo este VGH care in loc de 24v la mine este 28v. Acum pot sa va spun ca tv-ul pleaca in power ON, apare sigla PHILIPS pe ecran, care dispare dupa circa 5 secunde, dar lampile raman aprinse. Daca dau din telecomanda CH+ sau apas butonul de POWER ledul rosu clipeste o data si toate tensiunile de pe modulul TCON dispar si lampile raman aprinse la jumatate din intensitate. La o noua apasare pe CH+ sau POWER ledul clipeste dar nu se mai intampla nimic, tensiunile nu mai apar pe placa TCON.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines