Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator Universal RT809F


Guest

Recommended Posts

Vreau sa cumpar acest programator, dar am o nelamurire, stie cineva, daca am in lcd doua  flash-uri ex:W25Q64 si W25Q16 (sau un flash si un eeprom) se pot citi amundoua, prin conexiunea VGA(binenteles pe rind) sau citeste dar unul din flash.Multumesc anticipat, toate cele bune. 

Edited by Guest
Link to comment

Nu prea cred ca cu TL866 scrii flashuri in circuit cu POM5250.Eu POM5250 am de cel putin 10 ani cand in romania nu se stia de asa ceva.Atunci mi-am comandat doua bucati de afara si cu unul lucrez de atunci si inca tine ,iar celalalt este de rezerva.Dar au costat bani seriosi atunci.Eu am Beeprog de 1000 de euro dar dau Flashurile jos ca sa le scriu.Are posibilitate de ISP dar nu am folosit-o niciodata.TR809 scrie insa ISP Flashurile ceea ce e un mare avantaj.

Link to comment

Intrebarea initiala este cam neclara.Ce vrei sa citesti prin conexiunea VGA?Prin conexiunea VGA poti citi EEPROM-ul in care sunt parametrii monitorului sau aparatului respectiv folosit ca monitor.Informatii ca rezolutiile suportate,refresh rate,nume,model.In mare acel eeprom contine EDID,nimic mai mult.Prin acea conexiune nu vei avea acces decat la acel EEPROM.Nici pe de parte sa accesezi acel SPI flash in care e firmwareul aparatului.Pot exista si cazuri particulare insa nu prea am intalnit asa ceva.Daca ceea ce numesti mufa VGA e de fapt altceva (seamana cu VGA dar are 9 nu 15 pini) e posibil ca in anumite situatii sa poti rescrie firmware asa insa procedura este mai complicata.Foarte probabil necesita soft particularizat,cine stie ce protocol folosit plus multe altele.

Link to comment

Patronul atelierului de reparatii Tv, unde lucrez eu, vinde si tv-uri lcd si led(fel si fel de marcii), eu vreau sa citesc si sa salvez flesh-urile, fara

sa mai desfac tv-urile(din lipsa de timp) Pentru asa ceva este conceput programatorul RT809F, am citit despre el aici http://forum.e-rusu.ro/t2046-rt809f-programator-universal , dar nu spune nimic, daca poate citi doua flash-uri W25Q64 si W25Q16 de pe acelasi sasiu, cum ar fi sasiu 17MB82(daca nu gresesc).

Link to comment
  • 3 months later...

Salutare tuturor,

Deci sa inteleg ca depanatorii de televizoare nu prea au ce face cu acest tip de programator RT809F ?

Tocmai imi pusesem in cap sa-mi cumpar si eu unul, pentru ca la fel intelesesem ca se poate copia/rescrie softurile prin mufa VGA a aparatului, fara al mai demonta, ceea ce insemna reducerea timpului de depanare si inghitirea de praf, dar cu cat citesc despre el mai mult, cu atat inteleg ca nu este asa viteaz cum i se face reclama.

Vin cu rugamintea cine detine si lucreaza cu acest dispozitiv sa posteze aici, sa ne lamurim si cei care nu avem, sa nu dam banii pe el si sa-l tinem de frumusete, eventul o recomandare a altui model mai merituos. Multumesc celor care vor raspunde.

Link to comment
  • 5 months later...

Astazi am facut comanda de acest programator RT809F cu tot cu adaptoare, acum abia astept sa ajunga si sa vad de ce este in stare, lam comandat mai mult pentru un tv samsung sa programez MCU WT61T8, va tin la curent daca este ok programatoru si daca merita sa dati bani pe iel.

Edited by Harhas Florin
Link to comment

A ajuns coletul la prima verificare este ok, am citit softurile de la 2 monitoare, care are spi flash in procesor si la citit ceia ce este un avantaj, un monitor are procesorul si memoria 24c16 doar 2 ic-uri are pe mb, si cu alt programator care le am in dotare nu citeste softul spi din procesor.

 

Deocamdata cam atit am avut de dezvaluit revin dupa ce mai apare ceva tv-uri daca citeste 2 spi sau un spi si un eeprom, dupa cum se spune in primul post.

Link to comment
  • 3 months later...

Astazi am facut niste teste cu 3 programatoare la citirea unei memori spi flash MX25L8005 cu TL866A , Postal AVR 3 si RT809F care citeste mai repede si testele au iesit asa

 

1 Postal AVR 3   1-06-52   un minut

2 TL866A           13,44      secunde 

3 RT809F           06.72     secunde 

 

Deci cel mai rapid este RT809F

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines