Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum realizez un cablaj corect?


Recommended Posts

Buna ziua.Am marea problema in realizarea cablajelor.De obicei cand am o schema de realizat o pun in oglinda si desenez traseele exact ca in schema.Unde vad rezistenta sa zicem las spatiu.Problema este ca placile ies destl de mari deci consum mare de material.Cum as putea invata sa realizez cablaje corecte pt orice schema?De exemplu am de realizat acest preamplificator cu zgomot redus.Cum ii fac cablajul?Ce programe pot folosi pt al realiza.Sau cel mai bine ar fi sa il fac eu manual pe hartie.Multumesc.

post-232399-0-82455400-1442133898_thumb.gif

Edited by HelliosSun
Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Foarte mulți folosim Eagle. Durează puțin sa-l înveți, dar e o unealtă foarte bună. Sunt și programe free, mai simple, cum ar fi Layout PCB dar nu am experiență cu ele. Dacă vrei îți proiectez eu cablajul pentru schema asta, spune-mi doar formatul pieselor (SMD 1206, 0805 sau THT 0,125W, 0,25w etc).

Link to comment

intai strangi piesele ca sa ai idee ce pui pe placa, apoi il desenezi manual, face to face, dupa ce l termini, il verifici daca e in regula, foloseste ti imaginatia si incepi sa l restringi, functie de gabaritul pieselor, la schema pe care o ai n ai nevoie de nici un program pc, daca mai e spatiu poti sa o redesenezi din nou, satisfactia va fi m mare cind cablajul va fi creat de tine si nu de pc, USE YOUR IMAGINATION. :aplauze

Link to comment

Pe statia mea cu tda2009 vreau sa montez un microfon pt karaoke,Am nevoie de un preamplificator.Am ales sa il fac pe cel din imagine.La intrare leg microfonul cu impedanta de 600ohmi iar la iesire leg rca-ul?Adica eu bag muzica printr-un cablu 2rca la 1 jack.Iesirea preamplificatorului o leg la unul din cablurile rca nu?

Link to comment

Am realizat schema.In primul rand cand montez preamplificatorul scade volumul sunetului care se aude in boxe.In al doilea rand nu stiu cum prind radio iar in al treilea rand cand vorbesc la microfon se aude bruiat adica atunci cand pornesc microfonul din buton apare un brum imens.Radio se aude si cand este microfonul pornit si cand nu este.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines