Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor IR PixelView DVD player

ghimpe--

Recommended Posts

Am un DVD Player PixelView model DVD912A. L-am imprumutat cuiva si cand mi l-a adus am constatat ca nu ii merge telecomanda.Telecomanda in sine pare OK, am testat-o cu camera digitala si se observa activitate la LED-ul IR.Am masurat si pe senzorul IR al DVD-ului. Am 5v pe alimentare, iar pe iesire imi oscileaza intre 0.7V si 1.2V. Daca bombardez senzorul cu semnale IR de la telecomanda pot masura pe senzor o scadere de voltaj de aproximativ 0,1-0,2V (pe pinul de output).Eu suspectz a fi defect fie senzorul IR fie oscilatorul telecomenzii.Cum as putea testa senzorul IR al DVD-ului? Pe el nu scrie nimic si nu il pot identifica.Multumesc.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ghimpe--

6

• Tavi

3

• Golem

1

Top Posters In This Topic

Sorry, nu mi-a mers internetu' si am apasat de mai multe ori pe submit, n-am stiut ca am postat de 4 ori. Scuze.Ontopic: o sa cumpar un senzor TSOP sa-l inlocuiesc pe acesta.

Am decuplat circuitul senzorului IR al DVD-ului si m-am cuplat cu un senzor Ir facut de mine pt winlirc. Acum am 3.6V pe pinul de output al IR. Telecomanda tot nu merge, absolut nici un buton. Pot masura cumva iesirea de pe pinul TSOP-ului?? Nu am osciloscop, am decat un DMM DT9208A.Ma gandesc sa schimb oscilatorul din telecomanda, un 455. Maine ma duc sa-l caut prin magazine, prin casa n-am decat un 485 dintr-o telecomanda mai veche.. :smt005

Nici nu aveam de gand sa ma duc la Bucuresti cu el sa-l repar...Golem, doar din curiozitate, cam cat m-ar costa procesoru'??Modelul e DVD-912A, am montat capacul si mi-e lene sa-l desfac sa notez modelul procului... :smt003

Credeam ca stie Golem ce tip de procesor este fara sa fiu nevoit sa-l mai desfac :weedman: Procesorul este: MT1389EE0348-BWSD0pra E2