Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Solim

Incarcare laptop

Recommended Posts

am intilnit si raspunsuri pro si rapsunsuri contra. la mine, situatia e simpla : bateria contine unul din piciorusele de suport, astfel incit, cu ea scoasa, laptopul nu mai are stabilitate.altii zic ca e bine sa o incarci cam la 40-50% si sa o pui in (!) frigider. altii zic ca laptopul are "inteligenta" in el incit sa functioneze doar din priza, daca o detecteaza...eu il tin tot timpul in priza, cu bateria, insa cam o data pe saptamina il mai scot din priza si astept sa se descarce complet.sincer, chiar nu stiu 100% sigur ce si cum...

Link to comment
Share on other sites

Guest PEJDE

EU CRED CA CONTEAZA CALITATEA BATERIEI.DE CE:AM AVUT UN LAPTOP MARCA (CICA MARCA) ACER SI ERA TOT TIMPUL IN PRIZA SI DUPA APROX.2 LUNI MAI TINEA 40 DE MIN.ACUM AM UN HP CARE TOT LA FEL STA IN PRIZA SI TOT 3 ORE STA INCARCAT EXACT ATAT CAT TINEA DE NOU.ASA CA??

Link to comment
Share on other sites

dracu' mai stie cum e si cu acumulatorii astia...ce stiu sigur, este ca la toshiba , poate sta in priza cat vrei , fara efecte adverse.din 3 toshiba (2 portege si un Sattelite ) nici unul nu a avut probleme de la alimentarea din Priza timp de 1 an (dupa perioada asta nu stiu cum se comporta pt ca nu au apucat sa imbatraneasca la mine....)nu mai folosesc sisteme desktop de vreo 3 ani de zile :weedman:

Link to comment
Share on other sites

PEJDE cumva aspire 3003? Asa ceva am patit si eu cu un aspire, insa bateria era un sony de tot rahatul.

 

Bateriile au un circuit care detecteaza nivelul de incarcare al bateriei, iar daca este conectata si sursa, cand bateria este deja "incarcata" alimentarea se va face de la sursa. Nu stiu cati ati ajuns sa observati asta, insa daca tineti multe zile latopul in priza fara sa il deconectati de la sursa sau sa il inchideti, veti observa ca bateria ajunge la 98% si cu toate astea nu porneste incarcarea (se consuma in timp bateria, chiar daca nu este folosita, dar majoritatea dintre noi stiu asta).

 

 

Solim, am si eu o rugaminte la tine: INVATA SA SCRII CORECT ROMANESTE

Link to comment
Share on other sites

Mai Blind dar de ce tii tu neaparat sa terorizezi oamenii?Adica din sute de persoane care au scris pe forumul asta gresit,si nu greseli dinastea ca la mine,ca nu am pus o liniuta,greseli mai mari si mai imbarligate, tu nu iti gasesti sa te iei decat de mine??Grow up,Frate,ca esti depasit.

Link to comment
Share on other sites

In primul rind depinde la ce baterii ne referim. Astea noi au Li-Ion dar cele vechi foloseau Ni-MH si cele foarte vechi Ni-Cd.

 

Li-Ion din cite stiu au un numar limitat de cicluri de incarcare (500 - 1000), asta le stabileste durata de viata. Daca folosesti laptopul cite 5 minute pe curent si 5 pe baterie il termini repede.

 

(Si sint pretentioase la incarcare, de aia se folosesc circuite specializate, altfel le poti termina instant)

 

E plin pe google de informatii, vezi de ex.

 

http://www.electronics-lab.com/articles ... index.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines