Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul incinta MB 83 CTI autoluidspreker , eurotec-5187


ice:>)

Recommended Posts

eurotec-5187Diametru: 8"Putere Maxima: 1200WDifuzor de frecvente joase (woofer): Placat cu titaniuKapton Voice Coil.Magnet de strontiu.Raspunsul in frecventa: 42Hz - 5000Hz;Sensibilitate (1W/m): 88 dBImpedanta: 4 OhmBoschmann MB 83 CTI autoluidspreker ., 400 watt, 4 ohm, frequentie bereik: 40Hz- 22.000Hz, 93 decibel, Incl.: 2-way cross-over.io am astea 2 difuzoare si acu vreau sa calc volumul pt o incinta....a mai auzit cineva de dif-urile astea sau stie cineva cu aprox cam ce volum mi-ar trbui pt ele?????Am cautat pe cite...dar nu am gasit nik....prb pt ca sund dif de masina...daca aveti vreo sugestie.....astept rasp..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

pei da da tokmai asta nu am ...adik tre sa ma auc cu rigla si cu laseru.....bineinteles si cu o oglinda montata pe dif?????si sa-i bag ceva semnal de pe comp.....sai vad cursa......ufffff.la cat mau costat ....daca ii fac o incinta asa din ochi????nu o sa am calitate ....da poate is norocos:)...desi nu prea cred ...lol.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ideea e ca parametrii te ajuta sa faci aproape incinta perfecta pt acel difuzor; fara ei, e mai greu.

Iti dau un exemplu, la eurotec o incinta de 20-25 l cu un tub de 7 cm diametru si 14 cm adancime ar trebui sa sune destul de bine; dar cum ziceam teoretic e imposibil de demonstrat fara parametrii :yawinkle:

 

P.S pt un dif de 8" mi se pare mult sa scrie pe el 400 de w DAR 1200 :smt003 :smt003 :smt003

Link to comment
Share on other sites

is bazaraciuni oricummm.....da asta e ....daca tot le am...l-am pus pe o statie de 80 watt si i-am ridicat basul la maxim din winamp si i-am dat si din dfx tot cam la fel....rezultatull....bobina incinsa si pocnituri la frcvente mai joase... am crezut ca se duce....da nu am io norocu asta...ma gandesc sa-mi caut alte difuri....care sa duca macar 80 watt reali....pe la kon oare gasesc ceva mai ieftin....si relativ mai bunut:?nu as investi prea mult in astea ca vreau sa-mi fac si un 2+1 cu ceva tdauri de vreo 390watt....da asta mai pe viitor..

Link to comment
Share on other sites

daca tot le am...l-am pus pe o statie de 80 watt si i-am ridicat basul la maxim din winamp si i-am dat si din dfx tot cam la fel....rezultatull....bobina incinsa si pocnituri la frcvente mai joase... am crezut ca se duce....da nu am io norocu asta...

NU mai umbla la EQ-ul de la Winamp, mai ales ca ai dat un plus de 12db pe frecvente joase. Lasa totul pe zero (pe mijloc), pt ca numa distorsiuni iti baga; de altfel nici nu ma mir ca s-a incins bobina difului si ca scotea sunete ciudate. :partyman:
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines