Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casetofon Ореанда РМ-203С


Recommended Posts

Salutare tuturor mesterilor de pe aici si toate cele bune. Am facut rost de un casetofon rusesc Ореанда РМ-203С varianta pe negru, foarte bine intretinut, cel putin estetic. Buun. Pe casetofon reda impecabil, turatia buna, se aude in schimb o scartaiala, in gol nu se aude, doar cu caseta. Sa fie de la banda? In alta ordine de idei are foarte multe butoane pe el care nu stiu ce fac, daca este pe aici cineva binevoitor care stie si rusa sau cunoaste acest aparat sa imi zica si mie ce face fiecare buton in parte. Unele le-am inteles, am scris in romana ce cred ca este dar in rest pauza habar nu am ce fac. Pe radio nu reusesc deloc sa-l fac sa mearga, nu reusesc sa prind nici un post. La radio are si 3 potentiometre ciudate HATCP 1,2,3 care nu stiu ce fac.

post-249179-0-76688700-1441539617_thumb.jpg

post-249179-0-88356800-1441539619_thumb.jpg

post-249179-0-04130600-1441539622_thumb.jpg

Edited by ice felix
Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sanatate permanenta!Exact cum spune d-l Nae:primele trei din stanga sunt pe FM-se apasa si se cauta un program pe 1,2 sau trei.Apar si in schema:SB1.1/1.2/1.3 .Penultimul e pentru cautare manuala din butonul de acord,cand se apasa le trece pe cele trei in pozitie 0 sa zicem.Despre celelalte mai cautam...

Link to comment

partea radio sus lungimi de unda - scurte 4 game CB probabil lungi apoi medii si FM , ultimul caf

la casetofon , linga play - pauza si sus pentru inregistrare - pot reglaje volum pe fiecare canal in dreapta si alegere sursa in stinga

partea cu reglaj volum nu prea inteleg ce sint celelalte nemarcate

Link to comment

Multumesc, stiam eu ca sunt multi oameni de buna credinta pe aici. Interesant este butonul on/off, daca il apesi se opreste, daca il apesi iar si revine in sus porneste, deci total pe dos. :)) Si se aprinde doar un led, de fapt acesta sta aprins mereu chiar daca este pe off, si anume ledul 2 (din mijloc exact ca in poza) din poza de mai jos denumit CETb. Celelalte doua nu se aprind (oare or fi arse sau se aprind doar in anumite conditii? Presupun ca al treilea inseamna STEREO.

Revenind la primele poze, si mai precis la poza cu butoanele volum, etc, este un buton sus denumit PC5 sau asa ceva, pe acesta cand il apas se aude mai clar pe casetofon iar cand il apas si revine in sus se aude mai infundat. Acesta ce o face de fapt?

 

Cu radio incerc acum si revin cu detalii.

 

Am incercat toate gamele la rand, nimic, doar baraieli si fasaieli. Am incercat si din cele 3+3 dar la fel. Nici macar romania actualitati nu am reusit sa gasesc :)).

post-249179-0-83549400-1441551843_thumb.jpg

Edited by ice felix
Link to comment

Poza cu scala. Observ totusi ca are un zgomot de fond pe casetofon. Nu se aude cand e muzica (probabil il acopera muzica). Mi-am dat seama in pauzele de la melodii, apoi am dat play fara caseta. Zgomotul este foarte tare, mai ales cand este butonul de bass la maxim. Totusi cand canta, parca nu se aude. Sa fie de la condensatori? Citisem aici pe forum alt post depre acest casetofon si zicea cineva ca cele rusesti aveau condensatoare proaste si trebuiau schimbate. Asta sa fie cauza? Imi place mult casetofonul, parca imi pare rau de el sa nu functioneze calumea. Se aude foarte clar, am avut casetofoane chinezesti no name dar sunau ca un butoi fata de acesta care e ca o toba reala. Asta sa fac o comparatie. :)) Oricum incredibil ca merge casetofonul fara fluctuatii de viteza, nu ma asteptam. A stat intr-o debara ani de zile.

post-249179-0-29059800-1441565002_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines