Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Buna ziua , 

Am in lucru acest TV  LG  Model No:RZ - 21FB 35RX, si sasiul ;MC - 049B,  e cu tub plat ,si e defect tubul face o flama violet la filamente ,si vreau sa schimb tubul tot cu un tub plat ,tubul nou are codul A51QOX993X230, si bobina  este de 13,1 ohmi si 3.8 ohmi, iar tubul defect are codul  A51QDJ420  02,si  bobina de deflexie este de 11 ohmi si 3,2 ohmi.Este necesar sa schimb bobinele sau ramane cu bobina de 13,1 si 3,8 ohmi a tubului nou ?? .Va rog cateva sfaturi la aceasta schimbare a bobine daca e necesara ,sau ramana asa ,si astept raspuns de la dvs .

Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu  asi dori sa nu schimb biobinele intre ele,si stiu ca nu e bine sa fie schimbate ,dar astept idei de la cei care au mai schimbat tuburi la acest model de TV, si fara a  se schimb bobina , si ce se poate face  de a se incadra corect imaginea cu tubul nou si bobina lui originala ?.

Va multumesc.

Link to comment

Acest TV  cu modelul mentionat de mai sus nu are telecomanda ,si imi este necesara telecomanda pentru a putea face reglajul necesar de incadrare corecta a imagini ,si  doresc sa imi spuneti ce cod e telecomanda se foloseste la acest model,si unde se poate gasi telcomanda acestui model de TV.

Va multumesc.

Link to comment

Va multumesc frumos pentru codul de telecomanda, dar pe moment nu pot face comanda .

Am montat tubul ,si fara sa schimb bobina originala de pe tubul nou ,si am pus TV-ul in functiune , dar am imaginea marita pe verticala,si nu se vede sliga programelor,iar pe orizontala imagine e incadrata bine,si va rog sa ma ajutati .Ce componete trebue modificate in baleaj orizontal ca imaginea sa se incadreze corect pe verticala si sa se vada sliga programelor,si doresc sa fac acest lucru daca se poate ? pentru ca pe moment nu am telecomanda.

Va multumesc .

Link to comment

Modificarea unei componente in BO schimba incadrarea imaginii pe ORIZONTAL(stanga/dreapta) mai lata sau mai ingusta sa zicem.Jongleaza cu valoarea C-ului de cuplaj al bobinelor H.Abia acum am citit atent e amestecat rau: "marit pe vertical,bine pe orizontal,ce modific in H ca sa obtin V corect".....

Edited by surubarila
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines