Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Elef

SMPS cu probleme

Recommended Posts

Am pornit de la o sursa ATX , am modificat-o(adica am refolosit din ea ce se putea folosi, rebobinat traf 2x9sp si secundar, facut cablaj nou care sa incapa in cutia sursei) si am o mica problema .Am constatat ca tensiunile la iesire in loc sa fie apropiate ca valoare sunt diferite cu vreo 4V, in loc de +28V si -28V am +28V si -32V.Are cineva vreo idee de ce ?

Link to comment
Share on other sites

Sursa asta e un dezastru.Am o problema si nu prea stiu de unde sa o apuc(si e oarecum greu de solutionat ca nu am osciloscop).Nu am resuit sa scot din ea mai mult de 130W.Tensiunea de iesire nu se mentine constantanta , adica o reglez pe la +28/-28V deci 56 intre barele de alimentare.In gol (de fapt la un un consum de vreo 5 W) e totul frumos.Cand incep sa o turez tensiunea de iesire scade in continuu.Astfel incat la un curent de 2,3A tensiune este de vreo 54V.Daca tot o incarc tensiune scade pe la vreo 37V la un curent de 3,5A si transformatorul incepe sa tiuie.Ar fi doua posibilitati (inca nu le-am verificat din motive nu mai am Cu emailat) sa fi pus prea putine spire in secundar (34-primar/2x9 secundar) sau torul dupa punte care are doar 2x20sp.Are cineva vreo idee?

Link to comment
Share on other sites

Cate n-spe threaduri mai deschideti pentru un subiect care se discuta deja intr-un thread urias facut sticky (sta sus in aceasta sectiune mereu)???

 

Inchidem! Vasile a propus si sanctiuni ca banarea userului, pentru recidiva, cred ca voi apela la el in curand macar pentru a da o lectie.

 

Faceti din forumul asta o cocina de porci, 10 topicuri despre surse ATX care eu 2-3 raspunsuri in ele, printre care un link catre http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=9356 unde sa gasesc majoritatea raspunsurilor si unde se pot pune toate intrebarile.

 

Puteai folosi functia search pentru a gasi un topic in care sa iti poti expune problema, si daca nu gaseai, puteai deschide unul nou. Nu crezi ca e corect? Crezi ca daca esti la o intrunire a electronistilor sa zicem, nu te bagi intai in seama pe acolo sa vezi cam ce se discuta si dupa aia daca nu gasesti o discutie care sa te satisfaca, incerci sa incepi una cu 2-3 electronisti care vorbesc despre mici si bere? Crezi ca ai mai multe sanse sa iti raspunda cineva intr-un topic nou cand toate discutiile s-au purtat deja intr-un loc, sau se poarta intr-un loc?

 

Nu pot lipi posturile de aici la acel topic, asa ca te rog sa postezi acolo un link catre aceasta pagina si sa continuati discutiile acolo.

 

Multumesc pentru intelegere,

Alex

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines