Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest flo01

kit amp2100(2 bucati)

Recommended Posts

buna tuturor!as avea o intrebare:detin doua kituri cu amplificatoare amp2100(2*100w)si as vrea daca se poate sa postati o schema cu legare in punte.nu stiu daca aceste ampl. suporta acest tip de schema.sa fie cu iertare daca am postat gresit!multumesc.

Link to comment
Share on other sites

sunt un fel de integrate cred ca sunt chinezarii si arata ca stk 4048 dar mai mari,pe ele scrie amp2100 si se gasesc in comert de vinzare.au 7 pini in ordinea asta:out1,+,in1,GND,in2,-,out2,si atit.se alimenteaza diferential cu+/-45V si nu solicita alte componente exterioare in afara partii de alimentare.deci un astfel de circuit integrat contine in el doua ampl.oare cu un defazor la intrare functioneaza legarea in punte a celor doua ampl.din interiorul capsulei?

Link to comment
Share on other sites

am cumparat eu unul din asta, nu stiu cum se leaga in punte dar pot sa-ti zic ca sunt destul de proaste.-are cate doi tranzistori mosfet complementari(de vreo 30 de watti !!!) pe fiecare canal, dar nu sunt lipiti cum trebuie de spatele caracasei, caldura nu se transfera de la mos la radiator. eu am ars un canal din cauza asta. Ai grija sa nu patesti la fel.-puterea e mica dar calitatea sunetului este buna, dar la volume mici distorsioneaza puternicNu cred ca acest amp este o alegere buna.

Link to comment
Share on other sites

Pot sa-ti confirm si eu ca sint proaste, au venit la mine oameni suparati cu ''mortii'' in brate. Si din astea stereo, dar si din cele mono de cica... 100W. :smt005 Sint la fel de bune ca si STKurile facatura. Asa cind le vezi parca ai scoate banii din buzunar sa le cumperi, nu ? :smt003

Link to comment
Share on other sites

cum adica distorsioneaza la volum mic?nu inteleg, ca la mine functioneaza f. bine dar problema e ca vreau se le leg in punte si nu sint sigur daca ar merge.n-as vrea sa le prajesc pt ca au fost 40 lei bucata.cu un trafo de 650W alimentez doua astfel de ampl.si am o filtrare de 10.000microF.pe fiecare ramura a alimentarii.e foarte adevarat ca nu scoate 2*100W dar pe niste boxe unitra se aude foarte bine.boxele sunt de 120W. si la putere maxima nu se incalzesc prea tare(am montat si un ventilator pe radiator).radiatorul este comun la amindoua capsule(cam 400cm2).

Link to comment
Share on other sites

Cind nu sint facute corect polarizarile etajului final orice amplificator va distorsiona la semnal mic. Nu se deschid suficient trz. finali. Asta e explicatia. Cu banii aia imi luam piesele ptr. un final cu trz. de 50-100W pe canal. Trafo e chiar prea mare pentru C.I.ul tau.

Link to comment
Share on other sites

inseamna ca am nimerit eu vreun modul mai prost, dar la mine se aude groaznic la volume f mici.E bine daca nu sau ars, la mine tranzistorii nu erau lipiti de foaia aia de tabla de la spatele lui.Dupa ce am ars un canal lam desfacut si am taiat din modul ca sa pot prinde tranzistorii cu suruburi pe radiator.a meu scoate vreo 20w (fara distorsiuni).Ma inerveaza k nu pot sa reglez castigul in tensiune (care e cam mare pt PC), la fel si cu reglajul curentului de repaos, care cred k ar remedia problema distorsiunilor.

Link to comment
Share on other sites

pt.Mircea Calin:nu vreu sa laud aceste ampl.ca intradevar sunt rele am vazut si eu la altii dar nici un exemplar nu sa comportat asa la puteri mici adica sa distorsioneze.am avut eu poate noroc.apropo cum lai desfacut pt.ca am inteles ca finalii din capsula sunt doar lipiti si as vrea sa ii prind si eu in suruburi.mie totusi mi se pare ca scoate cam 60-70W,asa dupa ureche.am o statie sony de2* 80W si se aude cam la fel de tare ca si aceste amplificatoare.cred ca nu le mai leg in punte daca ziceti ca sunt asa sensibile.

Link to comment
Share on other sites

mircea calinAdica e prea putin sensibil? Nu le-am desfacut, dar banuiesc ca au o schema simpla inauntru. Asa ca daca tot l-ai desfacut cauta rez. responsabila cu amplificarea, o gasesti in baza trz. din diferential aflat spre iesire, trebuie sa fie un divizor acolo din 2 rez. una de valoare mai mare (zeci de KOhmi) si alta de valoare mai mica (sute de Ohmi sau citiva KOhmi) de obicei inseriata cu un condensator la masa. O micsorezi pe cea de valoare mica pina la minim 100 Ohmi urmarind stabilitatea amplifului.

Link to comment
Share on other sites

lam desfacut dar capsula e umpluta cu un material tare, dar usor (ca un plastic, dar termorezistent). deci nu am putut vedea piesele, asa ca nu am putut face nimic.Sensibilitatea nu e o problema asa mare, eu ziceam k din cauza k e incapsulat nu poti regla nimic.Aceste amp-uri suna bine, dar cred k eu am avut ghinion si am nimerit unu prost, daca a tau scoate 60w atunci e foarte bine. Daca am stricat imaginea acestui amp din cauza k eu am nimerit unu prost atunci imi pare rau, dar eu nu am nici o vina. pana la urma cred k sunt facute cam neglijent.

Link to comment
Share on other sites

Nu ai stricat nici o imagine, sunt niste prastii :pottytrain5: La un moment dat am cumparat si eu cateva si vroiam sa ma aduc si de vanzare dar cand am auzit cum suna si ce putere au fata de cea declarata m-am dat batut

Link to comment
Share on other sites

VASILE are dreptate dar eu deocamdata am noroc cu aceste doua bucati.nu ai stricat nici o imagine pt.ca daca mai multi le-au testat si merg prost insemna ca nu sint de nici o treaba.se vedem cit ma tin ale mele o sa le forjez la maxim citeva ore.macar sa stiu pe ce am aruncat banii.

Link to comment
Share on other sites

de cel de 2*250W nu am auzit.daca nimeresti o bucata buna s-ar putea sa mearga bine.ieri de exemplu am forjat aplificatoarele la maxim de volum vreo 2 ore(mentionez ca am doua module de ampl. deci 4*100W) si un modul sa incalzit mult mai tare ca celalalt.am desfacut partea de aluminiu care vine in contact termic cu radiatorul si am descoperit cauza incalzirii.finalii trebuiau sa atinga acea placuta dar unul dintre ei nu o atingea direct, probabil ca in momentul fabricarii cind au turnat acel plastic de consolidare unul din tranzistore facea contact printr-o pelicula fina din acel plastic.am rezolvat problema prinzind direct in suruburi pe radiator finalii si problema a disparut.mare noroc am avut ca nu sa ambalat temic.eu alimentez aceste amlificatoare la o tensiune diferantiala de 40V.iti recomand sa incerci prima data cu+/-30V si dupa aceea cu +/-40V.RECOMANDAREA FABRICNTULUI PT.PUTEREA NOMINALA DE 100w este de +/-45V dar nu iti recomand.oricum nu va scoate mai mult de 70W.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines