Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest bsorin

emitator/receptor RF

Recommended Posts

Salut.

 

Ma intereseaza sa-mi fac un emitator si un receptor radio. Ideea e ca atunci cand se inchide un circuit pe emitatot, sa se inchida un circuit si pe receptor.

 

Alte cerinte ar fi ca conexiunea sa se realizeze instantaneu (nu 0,5 secunde, pentru ca o sa declanseze un blitz, si timpul de expunere va fi de 1/200s), si sa aiba raza de actiune de ~30m.

 

Il vreau cat mai simplu si cat mai mic, ca sa nu ma incurc de el.

 

Nu ma intereseaza frecventa, chiar daca iese din cea de 433MHz (care am inteles ca este cea legala pentru care nu trebuie autorizatii).

 

Ce-am gasit si se apropie cel mai mult de ceea ce vreau este: (emitator si receptor) , dar n-am gasit in .ro (pe net) RSW-434, TSW-434A, HT-12E si HT-12D. Adica nimic :).

 

(Cred ca) v-ati dat seama ca nu ma pricep prea mult, dar schemele de mai sus sunt pentru 4 canale, nu (D0, D1, D2, D3) ? Si emitatorul se alimenteaza cand e apasat TE ?!

 

Deci, daca stiti componente echivalente pentru ce n-am gasit eu, sau aveti alte scheme, simple si fiabile, va rog sa ma ajutati. (Incerc sa ocolesc varianta cumpararii de-a gata ;))

 

Merci, si sper ca n-am zis multe prostii.

Link to comment
Share on other sites

tsw434 si rsw434 le gasesti la conexelectronic ceva in genu 30 lei fiecare. Decodoarele alea HT nu am gasit nici eu in ro dar nu mi-au trebuit. Am folosit un microcontroller respectiv PCul la receptie. Pentru ce vrei tu se poate face cu 2 microcontrollere simple +receptorul emitatorul. Din teste mie mi-au iesit ceva erori de comunicatie dar am filtrat bine alimentarea la receptor si au disparut. Nu le-am testat pana la 30 de metri dar din specificatii e f posibil sa mearga.E posibil sa fie si metode mai simple. Avea conexelectronic un kit de actionat usa la garaj sau asa ceva

Link to comment
Share on other sites

Guest mister_rf

Cel mai simplu este sa folosesti un set de sonerie fara fir emitator/receptor, la care partea de receptie se adapteaza pentru comanda unui releu sau direct pentru comanda blitzului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines