Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imagine "fantoma" la tiparire.


miron1947

Recommended Posts

De cca. o saptamana a aparut un fenomen neplacut la tiparire, apare o imagine "fantoma"(repetarea unei portiuni deja tiparite cele in chenar).post-176697-0-79480300-1440423133_thumb.gif
As vrea sa stiu, de la ce provine si cum se poate remedia.
Imprimanta este HP LaserJet 1018.
Edited by miron1947
Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Laserjet sigur.

Apare din cauza ca lama care trebuie sa curete tamburul dupa tiparire nu-si mai face bine treaba. Sau compartimentul in care se varsa tonerul dupa curatare s-a umplut sau e pe cale sa se umple. 

Edit: Un mic tutorial: 

Atentie, tonerul e cam pacatos, nu poate fi aspirat ca e mai fin decit porii sacului aspiratorului, intra in tesaturi, etc.

Edited by Mikrosha
Link to comment

A aparut brusc sau treptat, in decurs de citeva zeci de tipariri s-a acentuat pornind din zero umbre?

Daca a aparut brusc, este posibil si sa se fi defectat electronic, rupt korotron descarcare sau sursa de inalta tensiune de descarcare defecta.

Daca a aparut treptat, vezi ce au scris colegii.

Link to comment

Ca sa ajungi la lama de curatare trebuie sa desfaci cartusul de toner ceea ce nu-i chiar simplu dar cel mai important este ca-i foarte "murdaricios".

O sa te umpli de toner de sus pina jos.

 

Mai bine verifica mai inti printerul cu un cartus de imprumut de pe la vreun coleg/prieten .

 

 

Vezi ca poti gasi tot pe youtube si cum se ajunge la ea. Cauta numai si ai sa gasesti.

Edited by sesebe
Link to comment

Parerea mea este ca problema nu-i la lamela de curatare. ca sa se manifeste ca in imaginea atasata de tine ar trebui ca aceasta lamela sa nu mai existe deloc (imposibil daca nu a scol-o careva) sau sa nu mai faca deloc contact cu cilindrul (iarasi foarte greu de crezut).

 

Intrebare: cite refiluri ai facut la cartus? Daca nu ai facut decit 1-2 refiluri cu toner ok, n-ar trebui sa ai probleme cu lamela de curatare. De obicei la probleme cu lamela de curatare ara dungi verticale in locurile unde este uzata (zgiriata) si singura rezolvare durabila este la o inlocuiesti cu una buna.

 

Eu ramin la parerea mea initiala (defect electronic).

Cel mai bine ar fi sa gasesti cu imprumut un cartus si sa testezi ca nu-i din imprimanta inainte sa desfaci cartusul si sa pierzi toner valoros.

 

Defectiunea care ai aratat-o aparea la copiatoarele vechi atunci cind se rupea (cel mai des) korotronul de descarcare sau se defecta sursa ce-l alimenta.

Edited by sesebe
Link to comment

Problema este din cuptor ( cuptorul imprimantei - fuser unit ). Nu mai este vaselina intre rezistenta de incalzire si fixing film. Probabil ca si fixing film este obosit.

Ca sa te convingi ca nu este defect cartusul toner, da-i sa tipareasca ceva, iar cand vezi ca hartia iese din cuptor, opreste alimentarea imprimantei de la intrerupator. Scoti cartusul toner, tragi usor si cu grija de hartia care acum este prinsa in cuptor. Vei vedea diferenta intre tonerul care a trecut prin cuptor si cel care nu a trecut prin cuptor. Atentie. Tonerul care nu a trecut prin cuptor nu este fixat. Daca suflii pe el sau lovesti foaia mai tare, se va duce de pe hartie.

Inlocuirea fixing filmului nu este o operatiune tocmai simpla. Ai nevoie de cunostinte in domeniu, experienta si materiale ( fixing film, fuser grease si altele ).

Sfatul meu: du-te cu imprimanta la un service specializat. O astfel de reparatie costa 100-200 lei, in functie de tarifele practicate pentru manopera.

L.E. Ca sa aflii de unde este problema, se calculeaza diametrul elementului cu probleme. Masori distanta intre cele 2 imprimari ( cea originala si cea fantoma ) si din formula 3,14 x D = C . D - diametrul , C - circumferinta.

L.L.E. Diametrul filmului la HP 1018 este de 18mm. Deci circumferinta filmului este de aprox 56mm. Daca intre cele 2 imprimari ai aprox 56mm, inseamna ca problema este de la fixing film. Diametrul cilindrului foto ( drum unit ) este mult mai mare.

Edited by pinky
Link to comment

In manualul de service si posibil si in cel de utilizare se dau distantele intre defecte ca sa se identifice cilindrul care genereaza problema . Foarte posibil sa fie cilindrul fuser defect sau murdar in locul respectiv si o parte din toner adera acolo in loc sa se lipeasca pe hartie.

Este exclus defect electronic .

Edited by Depanatoru
Link to comment

Distanta intre textul tiparit corect si cel repetat,  "fantoma", este de 7,5 cm(75mm).

 

Sfatul meu: du-te cu imprimanta la un service specializat. O astfel de reparatie costa 100-200 lei,

Daca ma costa reparatia 200 de lei, mai convenabil ar fi sa-mi cumpar una noua cu 350 lei.

Edited by miron1947
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines