Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest faithless

va rog..o intrebare!

Recommended Posts

Guest faithless

ce putere are statia mea? mi-a facut-o cineva si nu stiu !

 

pe tranzistori scrie bd912 si sunt 3 la numar

 

traful are 24v

 

Posted Image

Posted ImagePosted Image

 

el mi-a zis ca ar avea cam 50w..asa e? intreb pentru ca inainte am avut o satatie electromuresh delia care are numai 25w si cu basul la maxim si volmul la 25% imi vibrau usile (am tub de bass :d) si asta se aude extretabil in comparatie cu aia..adica nu coboara de loc,bass slab,si faza e ca statia asta la cel care mi-a facut-o ,pe subwooferul lui bubuia tare rau ,dar la mine se aude prost,cum am zis

 

e ciudat,pentru ca nu e subwooferul meu de vina din moment ce cu statia veche se auzea bine (care se auzea bine si la el) si cu asta nu

se poate sa fie din cauza ca nu am placa 5.1 cu iesire de subwoofer? conteaza asta la putere?

 

astept raspuns si sper ca nu am depasit limita de caractere :smt003

Link to comment
Share on other sites

nu pre ma pricep, dar pot sa iti spun ca nu placa ta de sunet e problema, in primul rand nu imi dau seama ce amplificator ai tu cu BD912 care alimentat la doar 24V sa pota scoate 50W, (sunt amplificatoare care scot 50W si alimentate la 12V) cel putin nu la cum arata al tau. ia legatura cu vasile si iti poate vinde el amputi super bune care sigur te multumesc.

Link to comment
Share on other sites

dupa cum se observa din poze nu cred ca are reglaj de ton pe amplificare. poti mari totus basul din softul calculatorului, si daca nici asa nu merge probeaza placa de sunet pe alt amplificator sau cu castile, asa iti vei da seama sigur de unde e problema. parerea mea este sa treci totus pe TDA2030, te va multumi mult mai bine de ce ai tu acolo, si este si foare usor de facut. te pot ajuta eu cu detalii.

Link to comment
Share on other sites

din cate imi dau eu seama (pozele nu sunt cine stie ce...) ai un amplif in clasa a.. cel mai probabil si este subalimentat fiindca bd 912 suporta mult mai multa putere.. am avut la reparat un amplif pioneer cu bd912 + complementar si alimentare la +-30V si se aude destul de tare!! rezolvare: reverificarea schemei si/sau schimbarea ei!!

Link to comment
Share on other sites

Guest faithless

statia are doar reglaj volumpot sa o fac sa scoata bass mai puternic( adica sa ii pun inca un reglaj ceva, sa scoata ca aia DELIA de am avut-o?)placa mea de sunet e din aia integrata veche,nu are iesire de subwoofer dar asa nu e stricata,scoate bass pe casti dar pe statia asta nu vrea ! repet,pe placa celui care mi-a facut-o bubuia bine (a lui are si iesire filtrata)ce pot sa fac? as trece la TDA-ul ala dar mi-e ca cheltui bani degeaba..daca ii pun corector de ton care are si reglaj bass nu obtin nimic?

Link to comment
Share on other sites

Guest faithless

eu sunt din craiova si in afara de adelaida si quintrix nu prea mai stiu magazinece ar trebuie anume sa cumpar si cat costa? se monteaza greu? (ma refer la partea electrica,ca in rest imi vin mie idei)

Link to comment
Share on other sites

astia de la adelaida nuprea au chituri de doamne-ajuta, incearca ceva de la conex electronic, in legatura cu montatul parerea mea daca sti ceva ELECTRICITATE, nu e nevoie sa sti electronica te vei descurca, si eu cand am inceput sa imi cac amplificatoare ma uitam intr-o schema si imi puneam manile in cap, dar am inceput sa ma dumiresc deupa ce am pocnit cateva kit-uri si ne cunoscand niciun electronist nu a avut cine sa mi le repare, incearca pentru inceput un corector de ton care sa aiba doar o tensiune de alimentare(mai sunt si cu doua)

Link to comment
Share on other sites

Guest faithless

nu cumva este Tda2030+BD-uri?(in cazu asat ar fi 35w)oricum masoara miezul la transformator(in mm) si pe urma vedem cati wati ar scoate.nu prea cred este inghesuit un amp cslA acolo,ar lua foc transformatoru :axe: trafu are 24V simplu sau simetric?

traful e de 24 v , nu de 2 x12 (a avut si asa inainte statia,acum are 24v)nu am cum sa fac poze mai clarestatia era intr-o cutie de sursa de calculatortraful la inaltime era cat sursa de inalt si la latime ocupa jumate din eain afara de integratul ala cu tranzistorii mai erau invelite in hartie 2 piese un cred ca un condesator ceva celalalt nu stiu ca nu putui sa ma uit ca imi era ca stric cevaplaca de sunet 5.1 scoate bassul mai bine pe iesirea ei speciala sau doar taie inaltele? daca imi corector din ala cu reglaj bass castig ceva?
Link to comment
Share on other sites

pana la urma tu ai probleme doar cu bassul, adica amplificatorul se aude cat de cat tare si are fidelitate? daca el functioneaza destul de bine si problema ta este decat lipsa bassului atunci poti pune intradevar un corector de ton din care sa reglezi tu bassul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines