Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TP-LINK TL-WR1042ND - se blocheaza


Postări Recomandate

Detin routerul din titlu subiectului si periodic se tot blocheaza, am dat cam multi bani pe un router asa prost. Mai intai pica accesul la administrare web si intr-un interval aleator pica si conexiunea la net sau alocarea dinamica a IP-urilor (DHCP-ul). Mai bine luam 1043 v2 pentru ca ii puneam alt firmware custom.

Am deschise 3 porturi, un ip rezervat, securitate wireless WPA2-PSK cu AES si toate celalte setari pe implicti. Firewall, media server, printserver, ftp ... oprite.

La router se conecteaza maxim 5 dispozitive pe fir (Windows, OSX, Android, Linux embedded, ENC28J60) si 5-6... pe WI-FI (Windows , Android, iOS), oricum uneori se blocheaza si cu 2-3 clienti conectati.

 

Versiune firmware instalata pe router: 3.15.7 Build 130923 Rel.55891n (ultima de pe site-ul lor)

 

Daca cineva detine bomba asta de router si a reusit sa-i dea de cap poate imi impartaseste "secretul".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator victor ponta

Sigur nu ai ceva probleme de la providerul de net? Modelul asta cam da ceva probleme in utilizare.

Editat de victor ponta
Link spre comentariu

victor sa zicem ca am probleme de la ISP, desi nu prea am cum sa demonstrez, de ce sa-mi pice partea de administrare web si DHCP-ul.

ndor o sa schimb si alimentatorul desi e de 1.5A si nu e vechi sa zic ca are riplu mare pe iesire. Garantie mai are pana in 2016 dar sigur o sa mi-l trimita inapoi exact cum l-am trimis pentru ca se blocheaza la intervale de cateva ore bune (24-72h), plus ca trebuie sa il testeze in aceleasi conditii de trafic si clieneti conectati.

Mikrotik o sa fie urmatoarea alegere chiar daca RouterOS ma cam sperie si nici nu stiu ce sa aleg, acum cateva zile ma uitam la RB951Ui-2HnD (100) si RB951G-2HnD (gigabit dar cam scump)

Link spre comentariu

"Mikrotik o sa fie urmatoarea alegere chiar daca RouterOS ma cam sperie si nici nu stiu ce sa aleg, acum cateva zile ma uitam la RB951Ui-2HnD (100) si RB951G-2HnD (gigabit dar cam scump)"

 

Si pentru ,sa zicem, 100 lei diferenta , merita sa-ti omori zilele cu pocnitori ? Sa astepti n,raspunsuri pe forumuri ?

RouterOS face multe , dar tu vei folosi doar ce te intereseaza din el .Plus ca este mai usor de setat decat tp-link-ul cu interfata Quicq Set. De regula vine jumate configurat .

Depinde ce fel de conexiune ai de la provider .

Editat de ndor
Link spre comentariu
Vizitator victor ponta

Dezactiveaza din setari ISP Firewall si tot ce tine de el, eu asa am scapat de blocaje la un WR-841N.

Asa am procedat si eu. Nu este recomandat,dar e o solutie pana la un up-grade.

Eu am schimbat cu TP-LINK TL-WDR3600 si nu am mai avut probleme din momentul in care am schimbat si providerul.

Aveau intreruperi foarte dese, dar se jurau ca nu-i de la ei. Pariez ca esti la rds...

Incearca totusi si cu o versiune de soft mai veche.

Vezi ca sunt ceva softuri de monitorizare retea.

Editat de victor ponta
Link spre comentariu

Am precizat de la inceput ca am dezactivat Firewall si cam tot ce nu imi era util. Am cautat la TP-Link pe forum si se pare ca firmware-ul are buguri si e "sensibil" la iOS. Pe tplink.ru exista un firmware mai nou dar nu cred ca rezolva problema si-n plus este in rusa.

Chiar daca imi pica ISP-ul, desi nu pica asa des, nu exista justificare pentru blocarea interfetei de administrare web. Prost eu ca am cumparat un router fara posibilitate de acces prin telnet/ssh, mai am un Asus WL500g ca alternativa dar e slab pe WI-FI si la trafic intens.

 

Urmatoarea achizitie o sa fie un Mikrotik daca reusesc sa scap de TP-LINK-ul asta.

Multumesc pentru explicatii.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

A trecut mai bine de un an de cand am deschis acest subiect insa abia cu 3 luni in urma mi-am cumparat un mikrotik. Pot spune ca e cel mai stabil router din cate am avut / configurat si foarte destept, cu mult peste tot ce gasesti in supermarketuri.

Cu regulile de firewall m-am impacat mai greu dar am gasit explicatii pentru ce am avut nevoie.

Link spre comentariu

Mi-am luat RB951G-2HnD dar trebuia sa aleg un model mai ieftin, fara gigabit si cu o wifi mai slab.

Acum cateva zile am mai cumparat un hAP ac lite (RB952Ui-5ac2nD), vreau sa am unul in permanenta conectat la net (mai au si altii nevoie de net) si celalt pentru joaca / invatare  (VPN Server, HotSpot, VLAN-uri, failover, firewall hairpin ...)

 

Conteaza foarte mult ce vrei sa faci cu el pentru ca au mai multe modele cu tot felul de configuratii: CPU. RAM, Flash, viteaza (ai pe site-ul oficial), putere / sensibilitate WIFI, antene si posibilitatea de antene externe, poe in/out, USB, nivel licenta si altele ce nu le cunosc.

Daca nu vrei ceva pretentios vezi si modelul RB941-2nD-TC

Link spre comentariu

Din cate stiu WR1042 (chipset Realtek) nu are posibilitate de firmware custom, deci nu se poate pune OpenWRT, DD-WRT, Tomato sau derivatele.

Am avut pe un Asus WL-500g Delux cam tot ce se poate in materie de firmware custom dar nu as mai renunta la mikrotik cu RouterOS.

 

Mi-a expirat garantia la TP-LINK asa ca o sa-l desfac sa vad daca nu cumva are ceva condensatoare "cracanate", asa cum am gasit la predecesorul lui (MSI).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări