Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta


Guest Robert87

Recommended Posts

Guest Robert87

Buna ziua,am o intrebare,am un minicooler care dunctioneaza la 12v-220v,a mers pe masina insa cand am ajuns acasa l-am conectat la 220 si a facut o flama,acum nu mai face nimic.M-am gandit ca poate are o siguranta ceva,inauntru este ceva care seamana(va pun o poza)si care pare usor inegrita insa este cositorita,ceva detalii de cat este etc?(este un mini cooler Dantax).Multumesc in avansPoza

post-248764-0-21482200-1439731120_thumb.jpeg

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acea siguranță este categoric arsă, problema este că nu-i întotdeauna suficient s-o înlocuiești ca să fie totul OK. De obicei siguranța se arde din cauza unui scurtcircuit al sursei, de obicei tranzistor străpuns. Adaptorul 220V/12V se poate înlocui provizoriu cu o sursă ATX de PC la care faci ștrap coninuu între firul verde și oricare fir negru al mufei mari pentru pornire.

Link to comment
Guest Robert87

Are un comutator intre 12-220V si alimentari separate,iar cablurile de la 12 respectiv 220 nu se potrives,deci nu poti baga cablul 220V pe intrarea de 12 :)

Link to comment
 
 
Sfatul meu este sa cauti o sursa de laptop cu tensiune intre 12 si 14V,cu un curent minim de 4 A si ai rezolvat-o.Acolo mai mult ca sigur (minim) puntea redresoare si integratul sunt pocnite,si daca nu afli cauza,mai mult ca sigur viitoarele componente pe care le vei monta noi,vor avea aceeasi soarta.Ca sa nu spun ca e posibil schema aia sa se fi nascut moarta de la inceput,montajul ala fiind doar un motiv de luat bani decat sa asigure o functie anume.
PS-si pana una alta,probeaza jucaria la 12v(baterie auto) sa vezi daca mai raspunde la comenzi,pe urma vezi tu incotro apuci cu rezolvarea.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines