Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dungi la monitorul Samsung 793 DF

Recommended Posts

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

deci in partea dreapta sunt cele mai multe si unele ajung aproape de stanga.sunt de culoare maronie si punctate.Am citit mai de mult ca o serie de monitoare samsung 793 df ar avea acest defect din fabrica dar nu mai tin minte bine....ca cica ar fi din cauza contactului intre integratul de cadre si radiator.(nu sunt sigur).Astept parerile voastre.

trebuie sa desfaci circuitul integrat pt baleiaj vertical sa cureti partea metalica din spatele integratului cu smirghel ca sa faca contact bine intre el si radiatorul de aluminiu (folia aceia de staniol trebuie data jos se stringe la loc tabla de peste circuitul integrat pt baleiaj vertical si dupa aceia va functiona perfect am facut asa la sute de monitoare si in mod sigur va merge)deci pompezi afara radiatorul si cureti cu smirghel atit radiatorul cit si circuitul final de baleiaj vertical SUCCES

Nu are absolut deloc de-a face cu baleiajul vertical (cadre), nu cauta acolo, altfel ori vei pierde timpul, ori vei cauza alte probleme!!!Cauza: contact imperfect amplificator final video - radiator (masa).Solutia: desfaci ecranul metalic al modului final video (tabla cositorita), desfaci radiatorul finalului (IC106, este prins cu un holzsurub+clema metalica), desfaci folia de aluminiu de pe IC106, cureti cu alcool izopropilic si apoi slefuiesti IC106 (partea metalica, nu foarte adanc, nu pana la cupru) si la fel radiatorul in zona de contact, pui vaselina siliconica si prinzi din nou IC106 pe radiator renuntand la surubul autofiletant (holzsurub) si folosind surub M3x10 + piulita M3 stranse bine; va fi nevoie sa largesti un pic gaura din radiator - nu lasa bavuri mari pe partea dinspre IC106, altfel nu il va prinde bine cu clema respectiva (va sta distantata).Daca nu te pricepi sau nu ai conditii de a-l repara ca mai sus, trimite-l in service.

Am si eu acelas defect la Samsung 753DFX. Am incercat toate aceste idei, dar fara rezultat. :rolleyes:

Nici nu avea cum, deoarece 753 are un cu totul alt modul video si alta este problema.Ce problema are, sau o poza cu simptomul?!

la 753 dfx apare un alt defect tipic (apar dubluri ale scrisului )si asta este din cauza unor bucle de masa in jurul ci.final video eu le-am inlaturat punind niste sirme de la masa la masa pina au disparut acele bucle de masa si umbrele s-au atenuat sau au disparut

la 753 dfx apare un alt defect tipic (apar dubluri ale scrisului )si asta este din cauza unor bucle de masa in jurul ci.final video eu le-am inlaturat punind niste sirme de la masa la masa pina au disparut acele bucle de masa si umbrele s-au atenuat sau au disparut

Nu este vorba despre bucle de masa...Probabil ca ai cautat si muncit mult pana sa ajungi la solutia respectiva ;-) Este vorba tot despre problema de contact final video-radiator.Aluminiul prezinta prostul "obicei" de a crea diferente de potential electrochimic la contactul direct cu suprafetele metalice ale TAB-urilor unor CI.Demonteaza radiatorul, curata si radiatorul si IC-ul (cu pasla fina abraziva) si asambleaza-le din nou (+ vas. siliconica). Strange bine, preferabil cu suruburi M3 + piulite in loc de autofiletantele originale.