Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromures Delia probleme canal

Recommended Posts

Am facut rost de o Delia cu finalii pe stanga arsi. Nimic complicat, am si schimbat finalii pe acel canal cu BD 911 si BD 912, cel in superdioda ramanand aceeasi (era ok la masuratoare). Pe canalul drept au ramas cei originali (fiind buni), ampul mergea ok cu acest singur canal, insa cu instalarea finalilor noi pe stanga amandoua canalele au inceput sa baraie, pe stanga auzindu-se un brum si cu semnalul distorsionat la redare, iar canalul drept reda doar niste pocnituri. Pe dreapta banuiesc niste lipituri proaste (m-am cam grabit), dar oare ce cauzeaza acest fenomen pe stanga? Am masurat toate rezistentele, dau valoarea din schema, fara abateri semnificative (gen 0.1 ohm). Vreun indiciu, ceva?

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbalu

5

• iod2

3

• ovy83

3

• razvan-l

1

Top Posters In This Topic

verifica filtrul de la iesirea canalului defect , un grup serie format din rezistenta de 2,2 ohm si un cond de  220nF , conectat intre iesire si masa  , nu am schema in fata .

daca filtru a fost avariat in momentul arderii finalilor , etajul va oscila , propagand oscilatia  prin sursa in tot aparatul

Nedispunand de un capacitometru nu am verificat condensatorii de intoarcere la masa. Voi schimba probabil toti condensatorii cu pricina. Cel dublu de filtraj a fost primul lucru schimbat, cu 2 condensatoare ELNA legate in serie conform schemei, aceia sunt ok garantat, canalul drept mergand brici la prima testare. Pentru cei care au mai avut de-a face cu asa ceva...pe grilajul de racire sunt niste piese de plastic ce separa picioarele finalilor de acest gtilaj respectiv intre ele. Ei bine, 2 au cam disparut si nu le mai gasesc. Daca pun pe picioare un tubulet de cauciuc care se strange la caldura oare va afecta functionarea finalilor sau e la fel de bun ca separatoarele acelea de plastic?

Rezistente de 0.22 nu sunt. Ala de 2.2 de care zicea alterior colegu, avea o abateee de 0.5 fata de valoarea lui, pare cam mare la valoarea lui. Prefinalii masurati, niciunul nu e strapuns, aceleasi valori c-b e-b la pnp si b-e su b-c la npn.Am uitat sa mentionez ca rezistentele bobinate de 0.5 pe stanga erau din start inlocuite cu o lita cu r 0.7. Alea am vrut sa le schimb dar in Cluj nu am gasit nicaieri rezistente de genul. Pare un cheap fix asa...

Rezistente de 0.22 nu sunt. Ala de 2.2 de care zicea alterior colegu, avea o abateee de 0.5 fata de valoarea lui, pare cam mare la valoarea lui. Prefinalii masurati, niciunul nu e strapuns, aceleasi valori c-b e-b la pnp si b-e su b-c la npn.Am uitat sa mentionez ca rezistentele bobinate de 0.5 pe stanga erau din start inlocuite cu o lita cu r 0.7. Alea am vrut sa le schimb dar in Cluj nu am gasit nicaieri rezistente de genul. Pare un cheap fix asa...

eu zic sa masurati cu ohmetru pe scala Mohmi prefinalii dar si superdioda bd 139 sau 135 ce-o fi acolo. multe belele apar din aceasta cauza.grija la izolatia tranz. finali fata de masa  sa nu lipseasca foita de siliciu cat si surubul izolat.verificati BC-urile din preamplificare si zenerul de de acolo.nu am schema in fata...sa va relatez concret.cat despre bd-urile 911/912...sa nu fie pocnitori. trebuie verificati si aia idem,cu ohmetrul.pe scala de masurat a aparatului,pe dioda,nu trebuie sa indice,cu aproximatie, mai mult de 530,altfel este gunoi.

Edited by ovy83

Finalii si bd 311 si bd 312 dau cu aproximatie 700, atata dadeau si noi, la fel si 2n6491 si 2n6488 de pe dreapta ce sunt buni, cu incercare. Recomandari?