deneinvins Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Caut schema casetofonului deck Universum CT 2361, construit de firma Quelle. Pe net am găsit doar niște imagini ale aparatului. Mulțumesc anticipat ! - - - - - - - - - - - - - Domnule moderator, dacă acest post este greșit în acest loc, vă rog mutați-l acolo unde firesc îi este locul. Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Ce defect are acest casetofon ??? Daca o sa ne spuneti aceasta informatie,asa poate va puntem ajuta si fara schema. Link to comment
deneinvins Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Mulțumesc pentru mesaj ! Am cumpărat de ocazie acest casetofon. 1. Primul defect a fost localizat în partea mecanică, curea întinsă, rola presoare uzată neuniform, ambreiaj uzat. Tije, pîrghii dereglate, role din cauciuc uzate. Curea, rolă presoare și pîsla din ambreiaj au fost înlocuite. Mecanica a fost remediată. 2. Al doi-lea defect a fost localizat la corectorul de turație. Schimbat condensator 22uF. Remediat. 3. Al trei-lea defect a fost localizat în blocul Dolby (construit în jurul a două capsule integrate NE545). Schimbat toți condensatorii, deși doar unul de 2n2 era devalorizat - mai avea doar 300pF. Remediat. 4. Defect de ansamblu mecanic la butonul de memorie mecanică. Lipsă bolț cu siguranță și butonul de aducere la zero a contorului. Nu prezintă importanță, nu-l repar. 5. Schimbat condensatorii de filtraj și condensatorii mai mari de pe întreaga placă, deși nu era nevoie. Erau apți de funcționare. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Nu am osciloscop să văd ce distorsiuni mai prezintă, dar ”după ureche” funcționează bine. Atunci cînd ai un aparat (oricare ar fi acesta), ai vrea să ai schema, manualul de instrucțiuni, cartea tehnică, etc. Chiar dacă asta este doar un moft. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Și eu am o bibliotecă întreagă de scheme și documentații, în format de calculator sau pe hîrtie. Dar această schemă lipsește. Dacă cineva are schema, îl rog să mi-o dea. Mulțumesc. Link to comment
Recommended Posts