Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator marantz defect


Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Poate fi din cauza finalilor (n-au facut fata alimentarii, probabil facaturi) prefinalii sau rezistentele din emitor (caramizile albe), una dintre ele se vede suntata cu o rezistenta care nu este de wattaj...probail e arsa...

Mai pot fi lipituri reci la releul din protectie sau firele care alimenteaza protectia (am patit-o eu la un alt model de amplif)

LE: Evident trebuie verificata si siguranta pe alimentare.

Edited by marius75
Link to comment

Pe canalul din dreapta pozei, cel defect iniţial, sînt duşi şi trz prefinali, rez de 220 sau 330 Ohmi dintre emitoarele lor e arsă.

Cipry21, ia la puricat totul începînd cu etajul final spre etajul pilot al amplifului, scoţi trz afară şi-i verifici, rez fuzibile, etc.

Verificarea trz se face cum am descris aici: http://www.elforum.info/topic/106324-componente-originale-sau-false/page-2

Link to comment
  • 4 weeks later...

Am schimbat tranz noi 2sc3182 si 2sa1265 in colector au +41v si -41v nu se incalzesc deloc probabil nu primesc semnal in baza.Doar o rezistenta am gasit intrerupta in partea dreapta de pe acea rezistenta alba.

Ai sanse mari sa faci praf tot amplificatorul asta daca nu te pricepi.Daca ai ciupit CI o sa schimbi dea piese, in general prefinali si finali de o sa te plictisesti.Cunosc foarte bine modelul si ce poate in anumite conditii( alti finali, alti prefinali, fara protectia agatata pe semnal, fara corectia inseriata pe reactie, plus multe alte trucuri prezente pe varianta KI). Mai multe detalii pe privat. P.s. Dupa ce o repari te invit sa faci o comparatie si vei avea o mare surpriza neplacuta in privinta sunetului. Edited by clausnc
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines