Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
MirceaM

Cu ce programam un 18F452?

Recommended Posts

PICkit 2 nu merge direct cu MPLAB. Am eu si nu merge.Dupa ce compilezi cu MPLAB intri intr-un utilitar ("PICkit 2 Microcontroller Programmer" - care e diferit de MPLAB) deschizi fisierul hex il si il versi in PIC.

Link to comment
Share on other sites

Si asta e o mare problema ? In principiu, daca stii programare, poti implementa noi functii pt a memorii seriale si chiar alte tipuri de controlere... Si nu m-ar mira daca la un moment dat sa poti programa direct din MPLAB...

Link to comment
Share on other sites

Guest VanHauser

Programatoarele JDM (cum sint cele de la Adelaida) merg si pentru 18Fxx?

Cel cu alimentare externa de la Adelaida merge perfect, doar ca trebuie activat VCC Control in ICPRog. Testat cu 18F452 si 18F252. Pacat totusi ca n-are soclu ZIF.
Link to comment
Share on other sites

iceprog si ala de la adelaida sunt din pacate depasiteIceprog nu a facut nici o miscare de acu 3 ani iar JDM este de cand lumeatreceti la ceva mai evoluat

Link to comment
Share on other sites

Vasile are un programator f. bun, ICD2.Poti face programare direct din MPLAB si debugging, rulare pas cu pas, etc. Daca nu aveam PICkit2 (care nu imi place, e mult mai slab) imi luam si eu. Vi-l recomand (clona ICD2) e muuuult mai ieftin decat cel original si merge IDENTIC. Vorbiti cu Vasile, e cea mai simpla metoda!

Link to comment
Share on other sites

1. Daca nu utilizez MPLAB (ci, de exemplu CCS si Proteus) pot folosi ICD2? (asa, in treacat: nu am prea lucrat cu MPLAB, pot sa fac in MPLAB simulare si sa atasez un LCD, de exemplu?)2. Apoi cred ca am sa caut alt controller decat cel anuntat, unul cu si mai multa memorie rom, anume 18F4680. Merge ICD2 si cu el?3. Se poate cumpara ICD2 din orasul Bucuresti?4. Stiu ca ICSP este ceva bun dar intreb asa: folosind ICD2, sunt obligat sa folosesc ICSP? Invers, chiar daca este un sistem depasit, se poate ca in placa target sa am controllerul pe soclu si sa il mut de pe soclul placii pe soclul programatorului de fiecare data cand rescriu softul? Am impresia ca nu. Rog sa NU mi se explice cat de avantajos este ICSP si cat de rea este procedura mentionata, nu acum si nu aici.Prefer sa ma concentrez pe soft si, daca s-ar putea, sa ma limitez la a intelege doar la modul general cum este cu hardware-ul, la a acorda consideratia cuvenita hardului si hardistilor, la a intelege NUMAI atat cat sa imi permita sa scriu soft.

Link to comment
Share on other sites

1. Si eu tot CCS si Proteus (pentru simulari) folosesc... insa toate astea sub MPLab (exista plugin pentru CCS si totodata si Proteus stie de MPLab) si fac totul din MPLab ... inclusiv programarea si chiar debug ... ca am ICD22. ICD2 stie si de 18F4680 (ca sa fiu mai exact sunt putine pic-uri de care NU stie)3. Pai poti comanda un ICD2 la Vasile ... acum am vazut ca are si carcasa si soclu ZIF (am si eu unul de vanzare - fara carcasa - dar e doar pe serial si necesita o sursa externa)4. Poti sa adopti ce procedura vrei tu ... cu care te-ai invatat si care iti e la indemanaSper ca te-am lamurit ...Toate cele bune!

Link to comment
Share on other sites

Guest zuzurelu

Cauta pe Google un programator ICSP ( In Circuit Serial Programmer ) pentru PIC. Inainte sa folosesc PicKit sau ICD2, am folosit ani de zile un software excelent scris de David Tait :

 

http://people.man.ac.uk/~mbhstdj/piclinks.html

 

Construieste hardware-ul pentru LPT si vei putea programa pe orice PC inclusiv leptoapele mai noi...

 

Iti recomand ICSP intrucat este oarecum stupid in dezvoltare sa tot scoti controllerul de pe placa si sa-l bagi in montaj... vei rupe pinii in cele din urma si in plus, dupa ce modifici / imbunatatesti cate ceva ai vrea sa vezi rezultatele imediat.

 

Software-ul de mai sus este capabil sa scrie PIC-uri in mod GENERIC, adica nu are neaparat predefinite marimea PGM MEM, EE MEM etc. astfel ca poate programa si controllere mai noi, fara a le avea in lista.

 

Daca tii mortis sa folosesti comunicatia seriala (COM) in loc de paralela (LPT) o sa fii incantat ca acest mic programel simplu si fara mare pompa stie acest lucru. Nu ti recomand, intrucat pe COM programarea dureaza mult mai mult.

 

Success,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines