Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest AndreiR

Lcd 15" cu defect

Recommended Posts

Guest AndreiR

Am un lcd 15" china brand cu urmatorul defect , cand il pornesc apare imaginea cam o jumatate de sec, daca il las un timp pornit , dupa ce il repornesc apare iarasi imaginea dar numai o palpaire, apoi ramane ecranul alb , are RTD2010 . A mai avut cineva problema aceasta ?? cum se rezolva . Mersi .

Link to comment
Share on other sites

Guest AndreiR

Ecranul ramane luminos , imaginea apare numai in momentul in care il pornesc , la inceput numai un sfert de sec , iar apoi daca il mai las pornit (numai ecran luminos alb nici o imagine) dupa ce il repornesc apare imaginea numai o palpaire .

Link to comment
Share on other sites

Daca nu ai avea aceea secunda in care ti-ar apare totusi imaginea ti-as spune sa cauti o siguranta exact acolo pe placuta lipita de lcd acoperita de obicei cu folie imediat dupa ce it-i intra acel cablu cu multe fire din placa principala (Incearca totusi)acolo insa in mod normal daca ar fi acolo nu ai avea aceea secunda de imagine.Ai mai putea folosi feonul pentru a incalzi condensatori de pe placa e foarte posibil sa aiba capacitati micsorate.Daca la incalzirea cu feonulreactioneaza pozitiv atunci schimba condensatorii electroliticii,sau macar unii din ei, fiind subdimensionati nu mai suporta tensiunile si cedeaza intrun timp relativ scurt.bafta.

Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sa incerci sa-l schimbi (si mai ales daca poti), am eu RTD2010 disponibil.Problema este aceea ca, dupa parerea mea, daca imaginea apare relativ corect pentru o fractiune de secunda dupa care dispare oarecum treptat (dar repede, in 1-2 secunde) si dupa aceea display-ul ramane alb , cel mai probabil este defect panelul LCD...Este exclus defect de invertor sau lampi.Display-ul poate sa nu afiseze imaginea si sa fie "alb" (de fapt LCD-ul inactiv, lampile aprinse) si din cauza nealimentarii electronicii panelului, dar nu ar trebui sa apara imagine, deci nu este cazul aici ... Daca panelul este alimentat constant, atunci probabil ca defectul este in interiorul lui..."Bios-ul" de care mentionezi este de fapt microprocesorul monitorului si este improbabil ca el sa determine o asemena manifestare...

Link to comment
Share on other sites

Guest AndreiR

Panelul lcd are 2 conectori , banda prinsa in conectori prin presare , daca desfac un conector si misc de el , apare imaginea dar nu sta (cateodata buna cateodata distorsionata) atata timp cat misc banda in conector , posibil sa aibe un circuit special de refresh lcd si din cauza aceea sa nu functioneze ?

Link to comment
Share on other sites

Nu e nici un circuit de refresh ai contacte imperfecte pe acel panel.Incearca sa misti de placa usor in diferite zone pentru a localiza zona .Relipeste totul in zona.ai putea incerca si sa fixezi "panelul"intro pozitie in care sa mearga .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines