Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Blind

Descuiere usa lift

Recommended Posts

Uite ca am ajuns la disperare din cauza unei retarde din bloc, care a incuiat usa de la lift de la mine de pe etaj pentru ca fi-sa s-a blocat in lift intre etajul meu si cel de deasupra. (daca e o vita grasa, eu ce sa-i fac)Intrebarea mea este urmatoarea: cum se descuie o usa de la lift? Are chestia aia triunghiulara de care poti sa invarti si se deschide usa, insa nu stiu cum poti face sa se descuie, adica sa se deschida cand liftul ajunge unde trebuie.Aveti ceva idei?PS: Diseara o sa aiba incutate usile de la lift cateva etaje :2loser: Later edit: Apropo de subiectul asta, exista si o melodie intitulata "te bat cu usa de la lift", am dat de ea in timp ce cautam o solutie

Link to comment
Share on other sites

Si cum anume mai exact? Am facut asta odata, insa chiar nu imi mai aduc aminte cum am reusit.Faza este ca daca te joci de prea multe ori la roata aia, la un moment dat s-ar putea sa se blocheze in cadrul liftului cand asta urca sau coboara si s-ar putea sa nu mai urc deloc cu liftul daca nu reusesc sa o fac sa revina "la normal" (sunt convins ca idioata o va bloca din nou)

Link to comment
Share on other sites

acolo la tine orice prost face ce ii toaca prin cap ?Idoata aia poate sa-i zica la idioata de fatasa sa nu se mai urce in lift Faci plangere la asociatie

Link to comment
Share on other sites

Din nefericire ma-sa e nush ce cacat de presedinta in bloc. La mine in bloc din pacate cam asta se intampla...fiecare face ce vrea. Doar aia care se simt au mereu de pierdut.Revenind la subiect....ma gandesc ca trebuie sa fie vre-o piedica/siguranta sau ceva care sa poata face blocarea/deblocarea foarte usor de realizat.E acolo un soi de surub in cruce, destul de mare chiar sub tamburusul ala care blocheaza usa, insa nu se invarte in nici un sens.

Link to comment
Share on other sites

Aha, deci asta e singura modalitate (pe care aveam de gand sa o utilizez si eu, insa n-am o tubulara de 10 la indemana).De fiecare data urc cu liftul, trag de roata care deschide usa, ies si o las cu motul care blocheaza usa scos in afara. Poate ca deranjaza pe cineva, WTF ?!?!?

Link to comment
Share on other sites

Pentru a regla punctul de deschidere (al usi) trebuie sa ai liftul in pozitia etajului. Daca deschizi usa fara lift nu poti regla usa pt a se poate deschide.(daca ai experienta se poate)Pentru a intelege pricipiul ,deschide usa la un alt etaj (unde functioneaza) si apasa pe aceea sanie si vei observa iesirea stiftului de blocare a usii

Link to comment
Share on other sites

Cunosc principiul asta, l-am aplicat in clipele cand ramaneam in lift :smt003 Din oftica m-am dus si am facut faza cu oprirea liftului la etaj si modificarea pozitiei rotii. Ce papucii mei, eu sa nu urc cu liftul seara dupa ce ma alearga catelu' prin tot parcul? :smt001 Multumesc de raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Te sfatuiesc sa nu umbli la mecanism.Este competenta iscir-ului autorizarea functionarii lifturilor.Firma care se ocupa de intretinerea lor face reglajele.Mai nou (adica un fel de "upgrade") la lifturile clasice exista` un electromagnet care comanda` deschiderea usii doar atunci cand cabina este in statie/etaj.Riscul este, ca altcineva sa fie ranit/mort dupa un astfel de reglaj.O solutie ar fi sa o ameninti pe respectiva ca,daca se defecteaza liftul sau o vezi umbland la mecanismele lui,depui plangere la politie pentru distrugere de bun comun.Eventual spune-le si celorlalti vecini ce se poate intampla daca se arde becul din cabina,sistemul usii e defect,iar respectivul/a deschide usa si paseste stiind ca e becul ars si cabina la etajul lui/ei (cunosc caz real-cadere in gol de la etajul 7).Asa vei avea si pe alti vecini de partea ta...si cum majoritatea decide...vei avea castig de cauza.La asa ceva,in caz de accident,incepe ancheta si se poate lasa cu ani grei de puscarie,daca firma care intretine liftul demonstreaza ca cineva a umblat la sistemul de deschidere al usii (este si sistem de siguranta in acelasi timp) iar politia il gaseste pe cel care a umblat.Ultima remarca este ca,la modificarea mecanismului usii,se joaca un fel de ruleta ruseasca cu vietile tuturor locatarilor din bloc.

Link to comment
Share on other sites

Orice lift are in intretinator. Suna si spune-i sa deblocheze usa. Daca nu vrei, spune-i ca te vei adresa la ISCIR IT Bucuresti (str, Fluviului nr. 16 :smt003 , in spatele fabricii de bere). Zii ca ai un var care lucreaza acolo (daca vrei nume, iti dau pe privat). Fi convins ca aceasta treaba nu-l va lasa nepasator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines