Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
MaxSteel

Valoarea rezistentei la senzori temperatura apa si presiune

Recommended Posts

Rezistenta aia nu variaza. Functioneaza pe alt principiu (da niste impulsuri cu frecventa variabila, in functie de presiune sau temperatura). Are inauntru o lamela bimetalica. Era explicat orincipiul intr-o carte veche pentru electricieni auto. Daca o mai gasesc scanez partea respectiva.

Link to comment
Share on other sites

cosmin_cosmin, ideea e ca tb masurata variatia unor rezistente mai mici de 100 ohmi (litrometru, presiune uleii, temperatura apa), cu un microcontroller.ala accepta maxim 5 volti la intrare.Eu am un 16F877 (are si intrari si iesiri analogice) cumparat recent,am programator pentru el.Daca cineva are vreo idee si da codul sursa, ma bag.Acum, sunt cam la zero, adik varza.Vreau sa pun mana sa invat Jal, ca tot sunt in concediu.

Link to comment
Share on other sites

Senzorul ala are o membrana cu un contact care din cauza presiunii uleiului atinge un alt contact, al unei rezistente bobinate pe o lamela bimetalica. Cind membrana creaza acel contact, curentul circula prin rezistenta, se incalzeste bimetalul, se curbeaza, contactul se deschide, rezistenta se raceste, contactul se reinchide. Functie de cit e de mare presiunea, cu atit mai mult rezistenta va sta sub tensiune; in esenta se produce o pseudomodulatie. Problema e ca acea modulatie e prea lenta in timp pentru a ataca un PIC si functioneaza la curenti destul de mari. Pentru atacul unui PIC trebuie una cu senzor piezo sau alt model de curent mic.

Link to comment
Share on other sites

Nici valoarea curentului, nici a perioadei de modulatie nu sunt un impediment in a "ataca" un PIC.Singurele probleme (presupunand ca schema electrica nu e una dintre ele) sunt legate de etalonare. Adica sa stabilesti ce valori trebuie de fapt afisate :d

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines