Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena anticipare date , vreo idee ?

Guest socratev

Recommended Posts

Guest socratev

Salut tuturor, desi nu sunt chiar nou in domeniu,dar inca am multe de invatat, sunt nou pe acest forum, si as avea mare nevoie de ajutor, daca poate cineva sa o faca.

Desi am mai contruit ceva montaje pana cum ( aplificatoare, timere, etc) ceea ce vreau sa fac acum, imi da de cap, chiar inainte de a incepe :)

Ceea ce vreau sa fac, este un dispozitiv, care sa avertizeze atunci cand pachetele de date incep sa intre in telefon intr-un numar mai mare, decat fluxul normal, m-am gandit la ceva bazat pe o antena lipita de spatele telefonului, asta nu ar fi nimic, dar nu am nici cea mai mica idee cum as putea incepe partea electronica. Sa ne intelegem, nu vreau un proiect, as fi chiar fara simt, dar nu am nici cea mai mica idee cum as putea incepe. Stie cineva daca exisa ceva asemator, ce senzori, IC, etc as putea folosi ?

Am nevoie de un astfel de montaj, pentru a putea anticipa cand o anumita aplicatie o sa primeasca date, si as vrea sa fiu avertizat din timp, chiar daca timpul respectiv este mic.

In speranta ca cineva are o idee, va multumesc de pe acum ! 

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred că cea mai bună soluție la această problemă e tot una de Software, nu de Hardware....

Asta fiindcă trebuie discriminat transferul de date către aplicații față de actualizările periodice făcute în rețeaua GSM la schimbarea poziției terminalului. Acelea sunt transmisii de scurt durată comparativ cu durata transferului de date necesar unei anumite aplicații. 

Are dreptate in principiu validae. Ce fel de pachete vrei sa primesti si pe ce interfata? GSM sau WiFi?Oricum, aceasta problema ai putea-o rezolva prin sniffing in prima faza, ca sa poti identifica pachetele primite de aplicatie si apoi folosind un firewall sau o aplicatie pe post de proxy.

Ce sistem de operare are telefonul?

Guest socratev

Pe GSM, stiu ca are dreptate validae, si tu la fel, doar ca am interzis sa folosesc o varinta software, trebuie cumva sa fac toata treaba hardware, pt ca altfel, avand in vedere ca sistemul de operare este android, as fi putut rezolva relativ usor pe partea software...

Atunci trebuie să faci o combinaţie între un detector de semnal GSM acordat pe frecvenţa de lucru a terminalului sau de bandă largă (în cazul alocării a două benzi) şi un numărător ce va putea face diferenţa între actualizările de moment şi un transfer susţinut de date. Asta prin durata diferită a timpului de comunicare dintre cele două cazuri... 

Detectarea transmisiei GSM a terminalului poate fi făcută relativ simplu, dat fiind că se face din imediata apropiere.https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCP2a0POi2sYCFaEI2wodDu0L_Q&url=http%3A%2F%2Fwww.creative-science.org.uk%2Fmobile_LED.html&ei=jNGkVf2kFqGR7AaO2q_oDw&bvm=bv.97653015,d.ZGU&psig=AFQjCNEiQHT3TpHnYRD-k2OtMA6goVr-Aw&ust=1436951269081183

Guest socratev

Validae, esti  cel mai tare, este exact startul de care aveam nevoie, cu numaratorul, cred ca o sa ma descurc, problema mai mare cred ca o sa fie la conectarea lor, dar intai sa ajung acolo, ms mult !

Guest socratev

Bine ca a mai scris cineva aici, ca as mai fi intrebat ceva, si nu am mai indraznit :).  Raspunsuri pentru asta sunt mai multe: 1. avand in vedere ca aplicatia tinta, care primeste pachetele de date, reactioneaza imediat (ideal ar fi instantaneu, doar ca eu pe delay-ul de la telefon ma bazez: procesor, ram, etc, si imi e teama ca daca incerc sa fac o aplicatie, o sa primesc raspuns de la ea, o data cu aplicatia tinta ), 2. A devenit o provocare, visez si noaptea asta, chiar am cosmaruri :), 3. Chiar e nevoie ca aplicatia tinta sa reactioneze foarte repede ( cat de repede posibil ) si orice aplicatie "concurenta" o poate intarzia, chiar si un timp extrem de scurt, suficient cat sa faca diferenta, si lista ar putea continua,cat despre intrebare...acum urmeaza : am contruit antena recomandata de validae, cel mai greu montaj al meu de pe acum :)) (glumeam normal), am facut antena pentru a detecta cat mai bine datele pe 4G (semnalul asta ma intereseaza) si desi credeam ca o sa am probleme la conectarea dintre antena de detectorul gsm si counter, am gandit dupa, dar am vorbit inainte ( mi se intampla des asta ) si mi-am dat seama ca le pot conecta relativ usor printr-un logic gate, doar ca nu am nicio idee  despre numarator ! asadar...scuzele de rigoare si rusinea acceptata de dinainte, orice idee despre numarator e binevenita :)

PS: nu ma criticati prea rau, v-am spus doar ca sunt incepator, dar incerc :), stiu ca e posibil ca toata chinuiala sa fie in zadar, dar vreau sa duc asta la capat.

Daca prinzi pachetele intr-un firewall, teoretic poti sa decizi daca si cand sa le dai mai departe. Chiar poti sa le modifici.

Deci timpul nu mai e o problema atunci cand poti sa le interceptezi software.

Ar ajuta mai multe detalii despre ce vrei sa faci, asta daca nu e top secret. Asa ti se pot da idei mai relevante pe proiect.

Edited by keenox
Guest socratev

Nu este nicun secret, doar ca eu nu am nevoie sa dau datele mai departe dupa un anumit timp si nici sa le modific. Aplicatia trebuie sa reactioneze imediat ce datele au ajuns...