Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
fwfw

sursa atx (DEFECT)

Recommended Posts

Am o sursa atx si nu mai vrea sa porneasca apas butonul de power si decit se invarte ventilatorul putin (1sec) dupa care se opreste am desfacut toate mufele de pe placa de baza si tot nu vrea aceiasi problema . ce credeti ca are ?

Link to comment
Share on other sites

daca ai sursa ATX o poti proba si deconectata de pe placa de baza: pe conectorul placi de baza undeva pe la jumatate este un fir de culoare verde sau gri, el reprezinta comanda pc on gasecti detali pe eticheta surse. acest fir il scurtcircuitezi cu un strap la mas (firele negre), de aici sursa pleaca fara ptobleme. exceptie decat cele foarte bine protejate ( gatewatch, seasonic....)care nu pornesc fara sarcina pe iesire.

 

uite aici ceva interesant http://pinouts.ru/Power/btx_mbpower_pinout.shtml

Link to comment
Share on other sites

in primul rand ai sus de tot un mare topic despre depanarea surselor ATX, de aia e pus sus ca sa il vezi usor si sa discuti acolo, problemele care s-au discutat nu le mai discuta nimeni de 100 de ori.

 

in al doilea rand, nu ai specificat ca ai vrea sa repari! ai desfacut macar sursa, ai incercat sa o pornesti afara din sistem, ai macar un multimetru sa masori si tu ceva tensiuni prin ea? ca asa la intrebarea ta poti primi un raspuns de genu "s-a dus sg-u" din care poate intelegi ceva, poate nu.

 

acestea fiind spuse te rog sa reiei discutia pe topicul mai sus mentionat si anume asta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=9356&start=60 cu prezentarea tuturor variabilelor si constantelor din sistem, si anume, ce ai, ce nu ai, si ce ai vrea sa ai/faci.

 

multumesc pentru intelegere!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines