Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

In ce masura se poate folosi AMS1117 in aplicatii auto? Stiu ca in industria auto se folosesc componente speciale ( cu plajele de temperatura si tensiune mai mari decat a celor pt aplicatii normale https://en.wikipedia.org/wiki/Load_dump ). Dar incerc si eu ca tiganul sa fac o adaptare pentru ca deja am acest stabilizator. si curentul furnizat de el imi este de ajuns pt la ce vreau eu sa-l folosesc, ideea este ca orice modificare ma costa x1000.

 

Alex.

Edited by RealAlex
Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cu 15V tensiune maximă la intrare este total nerecomandat , nici măcar nu prea ai cum să-l protejezi de supratensiuni . 

Exista însă suficiente regulatoare cu 25 -35V la intrare care nu înțeleg de ce ar costa x1000...

Link to comment

Din păcate nu pentru că nu ai dat un minim de detalii - trebuie să fie fix ( ce tensiune ) sau ajustabil , trebuie să fie - eventual - low drop, trebuie să aibă anumite performanțe suplimentare - zgomot , stabilitate în timp și cu temperatura , etc. 

Dacă totuși este un stabilizator obișnuit atunci poți folosi  seria 78xx sau LM317 în capsula corespunzătoare . În data sheet - uri sunt menționate eventuale certificări auto. 

Pentru o protecție adițională la supratensiuni se poate adăuga un TVS de 20-22V . O răcire corespunzătoare trebuie asigurată ; se va avea în vedere o temperatură ambiantă mai ridicată în funcție de locul concret unde va fi amplasat montajul.

 

EDIT . Multe automobile au deja în schema electronică circuite de limitare a supratensiunilor . După caz , stabilizatorul tău le poate valorifica sau nu. Nu pot da exemple concrete.

Edited by UDAR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines